Marina Kavşağı yer altına alınıyor

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde karayolu alt geçidi inşaatını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Üçkuyular Marina kavşağındaki sıkışıklığın önüne geçecek ve Çeşme Otoyolu ile kesintisiz ulaşım sağlayacak karayolu alt geçidi için düğmeye bastı.

İzmirDeniz Projesi kapsamında, İzmirliler’i denizle buluşturmak, bisiklet, yaya ve taşıt trafiğini rahatlatmak amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde karayolu alt geçidi çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular Marina Kavşağı’nı da yeraltına almak için proje çalışmalarına başlıyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Çeşme Otoyolu arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak karayolu alt geçidi için proje ihalesini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kesinleşen kararı yüklenici firmaya tebliğ etti. Projenin kısa sürede tamamlanmasının ardından, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlayıp Çeşme otoyoluna transit geçişi sağlayacak yaklaşık 300 metrelik karayolu alt geçidinin yapım ihalesine çıkılacak.

“Marina Kavşağı Karayolu Alt Geçidi” projesi kapsamında üst kısımda ortaya çıkan alanlar yol, bisiklet yolu, yaya yolu ve tramvay hatları için kullanılmak üzere yeniden düzenlenecek. Karayolu alt geçidi ve üst düzenlemesi yaşama geçirildiğinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Haydar Aliyev (İnciraltı) ile Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi’ne (Üçkuyular) gitmek isteyenler ulaşımlarını daha rahat sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Marina Kavşağı Karayolu Alt Geçidi”nin, İzmirDeniz Projesi kapsamında bisiklet, Konak tramvayı ile birlikte yaya trafiği düşünülerek projelendirildiğini söyledi.

1 haftada açıldı

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü karayolu alt geçidi ve meydan projesi çalışmaları nedeniyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda uygulamaya konulan geçici trafik düzenlemesi de sona erdi. 10 günde tamamlanacağı duyurulan çalışmalar 1 haftada bitirilerek trafik normal seyrine döndü. Büyükşehir Belediyesi, karayolu alt geçidi kapsamındaki fore kazık uygulaması çalışmaları nedeniyle, Fahrettin Altay yönünden Konak yönüne gidiş kısmında yolun en sol şeridini araç trafiğine kapatmış, trafik akışının olumsuz yönde etkilenmemesi için de yoğunluğun yaşandığı sabah saatlerinde Konak’tan Fahrettin Altay’a gidiş yönündeki en sol şerit Fahrettin Altay-Konak istikametindeki araçlara açmıştı.