"Kocaoğlu talepleri görmezden geliyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında yürürlüğe koyacağı yeni tarifeler ile su, otopark ve daha birçok hizmete getirilen ücret artışlarına tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmirlilerin yeni bir zam yağmuru ile karşıya karşıya kaldığını söyledi.

Aziz Kocaoğlu'nun halkın taleplerini görmezden geldiğini dile getiren Doğan, yaptığı açıklamada “Zararı zamla kapatmaya çalışan, kenti "Ben yaptım oldular ile yöneten ve İzmirlinin parası ile İzmirliye eziyet eden bir yerel yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Anlaşıldığı üzere, Sayın Kocaoğlu, 7 Kasım seçimlerindeki hezimetin acısını da yaptığı zamlar ile İzmirlilerden çıkartmaya çalışmaktadır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilen 2016 mali yılı gelir gider bütçesini eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir'in yeni bir zam paketi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Doğan ayrıca, "Vizyondan yoksun, geleceğe dönük hiçbir projenin yer almadığı bu bütçede, İzmirlinin derdine çare yok, zam var. Sayın Kocaoğlu'na bir kez daha sesleniyoruz, elinizi vicdanınıza koyun ve gelin bu zamlardan vazgeçin. İzmirliler sizden zam değil, hizmet bekliyor. 7 Kasım seçimlerinde yaşadığınız mağlubiyetin ve partinizin delege seçimlerinde yaşadığınız moral bozukluğunun faturasını İzmirli hemşerilerimize kesmekten vazgeçin. İzmir bu zamları hak etmiyor. İzmirlinin parası ile İzmir'e eziyet etmeyin. İzmir, halkın çıkarlarını gözetmeyen, taleplerini yok sayan, bu kenti dayatmayla idare etmeye çalışan belediyecilik anlayışını hak etmiyor” dedi. Otopark ücretlerine getirilen zamma da dikkat çeken Doğan, “Biz Kocaoğlu'na ısrarla otopark yapın derken, bizi yanlış anlamış olacak ki, yine zam yaptı. 11 yıllık görev sürecince 4 yeni otopark açmasına rağmen, otoparklara 4 lirayı aşkın zam yaptı. Belediyenin otoparklarda uyguladığı fiyat politikası öyle bir hal aldı ki, artık korsan otoparkçılarla yarışır hale geldi. Yapılan son zamlarla birlikte asgari park ücretleri 7 liraya yükseltilmiştir. Belediyenin fiyatları düşürüp otopark kullanımını teşvik etmesi gerekirken, her yıl zam yapmaktadır. Büyükşehir Belediyesi, açıkça görüldüğü üzere İzmir'in otopark sıkıntısına çare olacak çözümler üretememektedir. Her zamanki gibi laf çok, icraat yok... Hayali projeler ne zaman hayata geçirilecektir? Otopark yapılması için toplanan vatandaşın parası doğru kullanılmıyor. İzmir'deki bu otopark çilesi ne zaman sona erecektir?” ifadelerini kullandı.