İzmir Körfezi'ne kano yakışır

 

Deniz kanosu şampiyonasında İzmir’e madalya kazandıran Şifa Üniversitesi Göztepe Polikliniği çalışanları Hilal Doğan ile Ali Bahçeci, kano sporunu İzmir’e sevdirmek istediklerini belirterek, “İzmir Körfezi’ne kanolar çok yakışır” dediler.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İzmir’de başlayan kano kursları, bu yeni alanda İzmir’e başarılı sporcular kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu kursları sayesinde kano sporu ile tanışan Şifa Üniversitesi Göztepe Polikliniği çalışanları Hilal Doğan ile Ali Bahçeci, İzmir’e ilk madalyalarını da kazandırdılar.

Bu yıl Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonası’na katılan iki sporcu önemli başarılar elde ettiler. Yapılan şampiyonada Hilal Doğan 1000 metrede Türkiye 3’cüsü, Ali Bahçeci ise 2000 metrede Türkiye 10’cusu oldu.

Kano sporu ile yaklaşık 1,5 yıl önce tanıştıklarını belirten Doğan ve Bahçeci, “İzmir Büyükşehir Belediyesinin kano kursu açtığını duyduğumuzda merak ettik. Zaten daha önce de bu spora ilgimiz vardı. Kursa katıldık, kurs bittikten sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi kano takımı seçmeleri oldu. Bizde seçmelerde başarılı olup, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kano takımına katıldık. Seçmelerden başarılı olunca 2014’ün Mayıs ayından itibaren takımla çalışmaya başladık. Ogün bugündür Kano İl Temsilcisi ve antrenörümüz Oral Çağlar eşliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştular.

İZMİR’E YAKIŞIR

Şampiyonada derece elde etmenin kolay olmadığını da belirten sporcular, “Her hafta sonu 2- 3 saati bulan antrenmanlarımız var. Fitnees, bisiklet binme, koşu gibi dış antrenmanlarımızla birlikte çalışmalarımız 6 saati buluyor. Bu sporu severek yapıyoruz. Düzenli bir şekilde çalışıyoruz” dediler.

İzmir’de antrenörlük belgesi olan iki kişiden biri olan Ali Bahçeci, kano sporunu İzmirliye sevdirmek ve yaymak için birçok proje yürüttüklerini de anlatarak, “Bu sporu İzmir’e çok yakıştırıyorum. İzmir körfezinde birçok kano takımının çalışma yaptığını görmek, burada yapılacak yarışlar ve şampiyonalar görmek benim en büyük hayalimdir” diye konuştu.

CAPOEİRADAN KANOYA

Adrenalin sporlarını sevdiğini de belirten Bahçeci, “Aynı zamanda 10 yıl capoeira yaptım. Capoeira dövüş sporları ile dansın birleştiği bir spor dalıdır. Yaptığım bu spor aslında kano sporu için de bana çok iyi bir hazırlık olmuş” dedi.