Şekerin ilacı erken teşhis

Halk sağlığını korumak, daha dinç ve dinamik bireyler yetiştirmek için sağlık eğitici ve bilgilendirici çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, çağımızın en önemli hastalıklarından ‘şeker’ için de seferberlik başlattı. Seminer ve söyleşilerde Karşıyakalıları bilinçlendiren belediye yetkilileri, kentin en kalabalık noktalarında da şeker ölçümleri yaparak erken teşhis ve tedavinin yolunu açtı.

“GEÇ KALMAYIN”

Diyabetle Yaşam Derneği İzmir Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen seminere yaklaşık 100 kişi katıldı. Şeker hastalığına karşı koruyucu ve önleyici yöntemler anlatıldı. Erken tanı ve tedavi ile ilgili bilgiler verildi, korunma yolları sıralandı. Seminere katılan Prof. Dr. Mitat Bahçeci ülkemizde diyabetik hasta oranının yüzde 13 olduğunu belirterek, erken teşhisin önemini vurguladı. Bahçeci “Hastalıktan değil ama geç kalmaktan korkun” dedi.

ŞEKER TESTİ YAPILDI

Şeker hastalığı ile daha etkin mücadele edebilmek adına ilçenin en işlek noktalarına ve kalabalık alışveriş merkezlerinin iç kısımlarına stantlar da kurulmaya başlandı. Karşıyakalılar, Dr. Neşe Korkmaz öncülüğünde gerçekleştirilen ücretsiz şeker ölçüm testlerine büyük ilgi gösterdi. Değerleri ortalamanın üzerinde olanlar, daha detaylı inceleme için hastanelere yönlendirildi.

ETKİNLİKLER SÜRECEK

Önümüzdeki günlerde; bilgilendirme ve eğitme çalışmaları Karşıyaka’nın tüm mahallelerine yayılacak. Mahalle Merkezlerinde ve ilçenin merkezi noktalarında kurulacak stantlarda hem seminerler hem de ücretsiz ölçümler gerçekleştirilecek.