Ekiz Yumurta Foça gidişten memnun

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nin şampiyonluk adaylarından Ekiz Yumurta Foça Basketbol’da Genel Menajer Haldun İdiman geride kalan 5 haftayı değerlendirdi ve durumdan memnun olduklarını söyledi.

Sezona geç başladıkları için henüz istenilen seviyede olmadıklarını söyleyen İdiman “Lig bir maraton, önemli olan ikinci etap ve Final-8’te ortaya koyduğunuz performans. Bu aşamalar için önümüzde uzun bir zaman var. Her geçen gün oynadığımız basketbolun üstüne koyarak istenilen düzeye geliyoruz” şeklinde konuştu.

Foça’da bir basketbol kültürü oluşturduklarının altını çizen Haldun İdiman “Açıkçası halkın basketbolu bu kadar hızlı benimsemesini biz de beklemiyorduk. Maçlarımızda salona giremeyip geri dönenler oluyor. Tribün kültürü çok üst seviyede. Herkes biletini alıp, takımını centilmence destekleyip rakibi alkışlarla uğurluyor. Salon dışında da gerek esnafın gerekse halkın oyunculara diyaloğu çok iyi. Halkımız oyuncuları kendi kızları gibi seviyor. Foça’ya basketbol geleli henüz birkaç ay olmuşken sanki kırk yıllık bir basketbol şehrinde yaşıyor gibiyiz. Bize verdikleri destek ve oluşturdukları bu ortamdan dolayı Foça halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Onların desteğiyle Foça’yı önce Süper Lig’de sonra da Avrupa’da temsil etmemiz hayal değil” diyerek sözlerini tamamladı. Yeşil Beyazlı ekip bu hafta Aydın deplasmanında Doğa Koleji ile karşılaşacak.