İzmir "sinema" potansiyelini kullanmalı

İzmir, potansiyelini sinema için de kullanmalı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Film, En İyi Senaryo’ ödülleri, Köln Akdeniz Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’ ödülü gibi ulusal ve uluslararası pek çok ödülün sahibi ünlü yönetmen Handan İpekçi, Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü öğrencilerine eğitim vermeye başladı.

İzmir’in sinema sektöründeki yerini değerlendiren deneyimli yönetmen, “Türk Sinemasına birçok değerli ismi kazandıran İzmir, henüz potansiyelini kullanamayan bir şehir" dedi.

İZMİR’E DESTEK ŞART

Yönetmenlik ve sektör deneyimini Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü öğrencileriyle paylaşan Handan İpekçi, öğrenciler tarafından çekilen kısa filmlerin set aşamasında da bulunuyor. Dönem boyu süren öğrenci filmlerini senaryo aşamasından çekim aşamasına kadar değerlendiren ünlü yönetmen, Türk Sinemasına birçok ismi kazandıran İzmir kentine daha çok destek verilmesi gerektiğini söyledi. İpekçi, “İzmir, bünyesindeki sinema okullarından sektöre birçok değerli sinemacıyı kazandırıyor olmasına ve yöre halkının da çekilen sinema filmlerinde gönüllü ev sahipliği yapıyor olmasına rağmen henüz hak ettiği yere gelebilmiş değil. Bunu da özellikle büyük çapta ulusal ve uluslararası film festivallerinin düzenleniyor olmayışından görebiliyoruz. İzmir denilince gözümde potansiyelini kullanamayan bir şehir profili beliriyor. Umarım önümüzdeki yıllarda bu konuda olumlu adımlar atılır” diye konuştu.

GELECEĞİN SİNEMACILARI

Deneyimlerini geleceğin sinemacı adaylarına aktarmanın oldukça önemli olduğunu da vurgulayan başarılı yönetmen, “Kendi birikimlerimi aktarmak geleceğin sinemacı adaylarının hayata dair beklentilerini ve duruşlarını tespit etmek açısından da oldukça önemli. Gençleri desteklememiz şart” dedi.