Gelişimin uluslararası başarısı

İzmir Gelişim Koleji öğrencileri, 30. Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatı'nda (AMC-8) 3 altın, 2 gümüş, 3 bronz madalya ile ödüllendirildi. Son 3 yıldır 13 Altın, 7 Gümüş, 8 Bronz madalyayı okullarına getiren öğrenciler gururlandırıyor.

ABD Matematik Birliği tarafından Nebraska Üniversitesi'nde düzenlenen ve dünyanın en prestijli yarışması olan American Mathematics Competitions 8 (AMC 8) Gelişim Koleji öğrencileri Sara Ela Örücü,Eren Ergüzel ve Tuna Aşçıbaşı Altın madalya kazanırken; Zeynep Ilgın Demir ve Can Öcek Gümüş madalya; Kadircan Güler, Ayşe Bağlık ve Duru Mumcuoğlu Bronz madalya kazandılar.

Dünya çapında 86 ülke yaklaşık 5 bin 2 yüz okuldan 420 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleşen ve bu yıl da Gediz Üniversitesi’nin sınav merkezi olduğu yarışmada öğrenciler matematik bilgilerinin yanı sıra üst düzey düşünme ve yorumlama becerilerini de yarıştırıyorlar. Birçok Uluslararası yarışmada madalya ve onur belgesi kazanan Gelişim Koleji öğrencileri, “Elde ettiğimiz başarılarla ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.”dediler.