If Wedding'e 5 yıldızlı 10 puan

Alanında Avrupa’nın en büyük fuarı olarak kabul edilen “IF Wedding Fashion İzmir - 10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı” sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü. Katılımcı firma temsilcileri, bu yıl ilk kez IF Wedding’e evsahipliği yapan Fuar İzmir’e de tam not verdi. Kimi beğenisini “10 numara, 5 yıldız olmuş” sözleriyle dile getirirken, kimi de “bu fuar bizim gözbebeğimiz” dedi.

IF Wedding Fashion İzmir - 10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörün kalbinin attığı İzmir’de tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı “Fuar İzmir”de 2 Şubat günü kapılarını açan IF Wedding Fashion İzmir, 5 Şubat 2016 tarihine kadar açık kalacak.

10. yaşına rekorlarla başlayan IF Wedding Fashion İzmir’e bu yıl 198 firma ve 25 bine yakın profesyonel ziyaretçi kayıt yaptırdı. 5 kıtayı İzmir’de bir araya getiren fuar, daha ilk gününden sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

Organizasyonun başarısı ve sektörün gelişmesine sağladığı katkı konusunda birleşen katılımcılar, Fuar İzmir ile birlikte dünyanın sayılı fuarları arasında gösterilen IF Wedding Fashion İzmir’in daha da büyüyeceğini söyledi. Fuar katılımcılarından bazıları düşüncelerini şöyle özetledi:

“İzmir Avrupa’da çok iyi tanınıyor”

Nedim Örün (İzmir): “İzmir’deki gelinlik fuarı Türkiye için bir şans. Sektör içinse batıya açılan çok önemli bir fırsat. Bu yıl 10. kez kapılarını açtı ama 5. yılından itibaren bütün dünyada adını duyurdu. 5. yılından itibaren Avrupa’nın en kaliteli fuarı oldu. Bu yıl 5 kıtadan alıcılar geliyor. Önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek. Geçmişte pazar Türkiye ağırlıklıydı, şimdi 5 kıtaya açıldık. Dünyada İzmir’i tanınan bir kent haline getirdi. Bir örnek vermek gerekirse, Avrupa’ya gittiğimizde Türkiye’den geldiğimizi söylediğimizde ‘İstanbul’dan mı’ diye sorarlar. Ama gelinlik-abiye sektörünün içine gittiğinizde Türkiye’den geldiğimizi söyleyince ‘İzmir’den mi’ diye soruyorlar. İzmir bizim sektörümüzde Avrupa’da çok iyi tanınıyor. Darısı diğer sektörlerin de başına.”

“Fuarınızla gurur duymalısınız”

Javad Shadkam (İran): “IF Wedding Fashion İzmir’e 4. kez katılıyorum. Buraya gelmeden önce Amerika ve Hongkong’taki fuarlara katıldım. Dünyanın bir çok yerinde fuarlara katılıyorum ama şunu samimiyetle söyleyebilirim ki, dost ve komşumuz olan Türkiye bu fuarı en iyi şekilde yapıyor. İzmirliler olarak büyük gurur duymalısınız, çok iyi bir fuarınız var. Yeni fuar alanınız da çok görkemli, İzmir yakışır bir merkez olmuş. Şehir dışında olmasına rağmen transferlerde hiçbir sorun yaşamadık. Fuar öncesindeki hazırlık sürecindeki organizasyon da oldukça başarılı. İZFAŞ yetkililerin bilgilendirmesi sayesine fuara 4. kez katılıyorum.”

“Sektörün kalbi İzmir’de atıyor”

Hatice Kavaklıoğlu (İstanbul): “Firma olarak fuara 4. kez katılıyoruz. Bu yıl çok geniş, İzmir’e yakışır bir fuar oluşturulmuş. Ziyaretçi sayısı da oldukça iyi. İstanbul’da 4 mağazamız var. IF Wedding Fashion sayesinde İzmir’de de bir mağaza açmaya karar verdik. Fuar süresi kısa bir zaman ama sektörün kalbi İzmir’de atıyor. Bu yüzden İzmir’e bir ay önce mağaza açtık.”

“Dünya çapında kendini kanıtlamış bir fuar”

Rıdvan Yalvak (İzmir): “Fuarın ilk iki yılına katılmıştık, sonra ara verdik. Yeni fuar alanının açılmasıyla yeniden Katılmayı kararlaştırdık. Çok büyük geniş bir fuar alanı, otopark sorunu yok. Ziyaretçiler rahatça geziyor. IF Wedding Fashion İzmir sadece Avrupa’da değil, dünya çapında kendini ispatlamış bir fuar. Avrupa’da sektörün en ileri gelen fuarlarından biri.”

“10 numara, 5 yıldız”

Tayyar Günbeyi (İstanbul): “IF Wedding Fashion İzmir’e 5. kez katılıyorum. Yeni fuar alanı çok mükemmel olmuş. Bu fuar alanını kazandıranlara çok teşekkür etmek gerekiyor. Alım heyetleri stand yerleri olarak harika. ‘10 numara 5 yıldız’ diyorlar ya her şey mükemmel. Fuarda beklentimizi karşıladık. Bu fuara herkesin katılmasını tavsiye ediyorum.”

“Kente yakışan bir hediye gibi..”

Ercan Kulu (İzmir): “Başarılı bir organizasyon yapıldı. IF Wedding Fashion İzmir artık kendini kabul ettirerek diğer fuarların üstüne çıktı. Dünyada sayılı bir fuar olduğunu düşünüyorum. Fuar İzmir, gelinlikte marka olan bir kente yakışan bir hediye oldu. Etkisini de hemen gördük. Sektöre çok büyük katkısı olacak. Fuarlar bizim kalitemizi, markamızı görücüye çıkardığımız organizasyonlar. Fuar İzmir’e de dışarıdan baktığınızda oldukça heybetli ve modern gözüküyor.”

“İyi ki katılmışız”

Muntasır Sahawneh (İstanbul): “IF Wedding’e ilk kez katılıyoruz. Harika bir fuar olmuş. Gelecek sene daha güçlü geleceğiz. İzmir’deki uluslararası bir fuar olduğu için çok heyecan verdi. Katıldıktan sonra iyi ki katılmışız dedik. Her şey çok güzel.”

“Bu fuar benim gözbebeğim”

Ülker Yar (İzmir): “25 yıldır başka bir sektörde faaliyet gösteriyordum. 1 yıl önce 10 yaşımdan beri hayalini kurduğum gelinlik firmasını kurdum. Firma olarak ilk fuarımıza katılmak için dünyanın sayılı fuarları arasında gösterilen IF Wedding Fashion İzmir’i bekledik. O yüzden bu fuar benim ilk gözbebeğim.”