İzmir Kuyumculuk Fuarı açıldı

Sınırsız hayallerini mücevherde sayısız seçeneğe dönüştüren Türk kuyumculuk endüstrisinin Ege zirvesi niteliğindeki JEWEX 2016 7. İzmir Kuyumculuk Fuarı başladı. Türkiye’nin en büyük kompleksi Fuar İzmir’de 7 Şubat akşamı tamamlanacak organizasyon büyük ilgi çekti. Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, hiçbir yerde olmayan, görenleri kendisine hayran bırakan özel koleksiyonları ilk kez özel fiyatlarla Sevgililer Günü öncesinde mücevher tutkunlarının ayağına serdiklerini söyledi.

TEK ÇATIDA BİRLEŞEN İKİ FUAR SİNERJİ YARATACAK

Ürettikleri birbirinden özel koleksiyonlarıyla mücevher tutkunlarının gönlünde taht kuran Türk Kuyumculuk Sektörünün seçkin temsilcileri TEB ana sponsorluğunda 7. kez İzmir’de bir araya geldi. İzmir Kuyumcular Odası işbirliği ile Gençiz Fuarcılık’ın düzenlediği JEWEX 2016 7. İzmir Kuyumculuk Fuarı, Fuar İzmir Alanı D salonunda törenle açıldı. Programda konuşan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, Mücevher modasına bir kez daha damgasını vuracak koleksiyonların ilk kez İzmir Kuyumculuk Fuarı’nda vizyona çıktığını söyledi. Gençer, “Binlerce yıllık kültür mirasını yenilikçi bir anlayışla yoğurup muhteşem mücevherlere dönüştüren katılımcılarımız göz alıcı ürünlerini stant vitrinlerine taşıdılar. Yaklaşık 80 seçkin firmamız Sevgililer Günü öncesinde şaheserlerini mücevher tutkunlarının beğenisine fuara özel fiyatlarla sundular. Sektör içinden ve dışından görenleri büyüleyecek ürünlerin satışı ve tanıtımı 4 gün süre ile yapılacak. Gelinlik ve Takıyı Fuar İzmir’de aynı çatı altında buluşturan IF Wedding ve JEWEX’in iki fuarın birlikte düzenleniyor olması sinerji yaratacak. Kazanan katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz, ülke ve kent ekonomimiz olacak”dedi.

“YENİ ÇİZGİLER YARATMALIYIZ”

JEWEX 2016 7. İzmir Kuyumculuk Fuarı açılışında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, her sektörde olduğu gibi kuyum sektöründe de tasarımın katma değer yarattığını vurguladı. Toprak, “Fuar İzmir , marka değer olmasında çalışmalarını yürütüyor. Şuan bu alanda başka bir fuar olan Gelinlik ve Abiye fuarı da var. Aynı anda iki büyük fuarın yönetilmesi İzmir’in marka değer olmasında büyük rol oynuyor” dedi. Fiyat oynaklığının sektörde sıkıntılar yarattığına da değinen Toprak, “Moda ve tasarım çok önemlidir. Tasarım ürünlerle ülkemizi dünya ihracatında belli noktalara getirmek istiyorsak, yeni çizgiler yaratmalıyız. Gelişmiş altyapı ve nitelikli eleman alt yapısına sahibiz. Bu fuarla da ürün tanıtımını yaparak ihracatta kazanç sağlarız. Bu sektöre emek verenler daha çok gelir elde eder” diye konuştu.

SON TRENDLER GÖZ DOLDURDU

Konuşmaların ardından programa katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Partı İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, TEB Altın Bankacılığı Satış Direktörü Selami Erten, siyasetçiler, oda ve derneklerin başkanları, iş dünyasının önemli isimleri, sektör temsilcileri ve davetliler açılış kurdelesini keserek JEWEX 2016 7. İzmir Kuyumculuk Fuarı’nı başlattı. Protokol ve seçkin davetliler daha sonra hep birlikte stantları ziyaret etti. Ürünleri inceleyerek üreticilerinden bilgi alan davetliler ilk siparişlerini verdi. Dünya lideri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen kuyumculuk sektörünün ortaya koyduğu trendlerle takdiri hak ettiği sık sık dile getirildi.