Kültür sanat kenti Karşıyaka

Aralıksız 20 yıldır Karşıyaka’nın kültür ve sanat yaşamına katkı sunan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, son iki yılda 12 ödül birden alarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Ege Bölgesi’nin en çok ödül alan amatör tiyatro topluluğu olan ekip, sezon boyunca aralıksız oyunları ile en fazla izleyici toplayan topluluk unvanını da elinde bulunduruyor.

 

ÖDÜL AVCILARI

Tüm oyuncularının amatör olduğu Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, sahneye koyduğu “Çirkin Ördek Yavrusu”  ile “Çizmeli Kedi” oyunları Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde “En İyi Yapım“ ödüllerini aldı.  “Ahududu” adlı oyunda rol alan Atila Acar, Bedia Muvahhit Tiyatro Ödüllerinde “Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. “Oyunun Oyunu” adlı oyun, Bedia Muvahhit Ödülleri’nde “En İyi Prodüksiyon” ödülüne layık görülürken, Aksu Akpınar ile Gamze Vardar da aynı yarışmada Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ulaştı. Gülnur Orhon ise  “Ahududu” oyunu ile iki ayrı yarışmada “En İyi Dekor “ ödülü aldı. “Oyunun Oyunu” adlı oyunun dekorundaki başarısı nedeniyle yine Günnur Orhon Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri, Direklerarası Seyirci Ödülleri ve Rotary Kulübü’nden aldı. 20 yıldır Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliğini yapan sanatçı Zekeriya Hocalar ise İzmir Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde “En İyi Yönetmen” ödülüne değer görüldü.

4 OYUNLA SAHNEDE

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2015-2016 sezonunda 20. yıl anısına iki ayrı sahnede dört oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. Ziya Gökalp Kültür Merkezi ve Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’ndeki Çolpan İlhan Sahnesi’nde her hafta yetişkinlere yönelik “Ayak Bacak Fabrikası” ile çocuklara yönelik “Tembel Karınca Çiçi”, “Çizmeli Kedi” ve “Peter Pan”ı sahneye koyan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, her hafta binlerce seyirciye ulaşıyor. Tiyatro biletleri Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile ilgili sahnelerden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

KÜLTÜR VE SANAT KENTİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’ye örnek olan kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz, ilericiliğin ve aydınlığın kenti Karşıyakamıza çok yakışıyor. Özellikle 20 yılda sayısız oyun sahneleyen ve önemli ödüller alan Belediye Tiyatromuz, kültür ve sanatta marka haline gelmemizde çok önemli bir role sahip. Büyük özveri ve gayretle çalışmalarını sürdüren tiyatro ekibimize; salonları dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman ve her şartta, sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceğiz” dedi.