Kaf Kaf'tan çifte standart isyanı

Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Yönetimi, son dönemde yaşanan hakem hataları ve uygulanan çifte standartlara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklama şöyle:

"Özellikle son dönemde oynamış olduğumuz karşılaşmalarda üst üste gelen hatalar dikkatimizi bir hayli çekmekte ve sakatlığa sebebiyet verebilecek sertlikteki fauller bizleri endişelendirmektedir. Maalesef bazı kuralların uygulanışında standartların takımlara göre değişiklik gösterdiği açıkça görülmektedir. Öncelikle bu açıklamayı yapma gereği duymamızın maçları kazanmak veya kaybetmekle ilgili olmadığını belirtmekte fayda görüyoruz.

Örneğin sportmenlik dışı faul nedir ve ne durumlarda çalınır? Bu konularda ya bizim bildiklerimiz yanlış ya da uygulamalarda olağan dışı şeyler yaşanmaktadır! Son oynadığımız Trabzonspor Medical Park maçında gerek 1. periyotun sonunda Bracey Wright'a gerekse 3. periyotun hemen başında çaldığı topun ardından Kenan Sipahi'ye yapılan faul bunların en belirgin örnekleridir. Sadece bunlar da değil. Daha önce oynadığımız bir çok maçta, örneklerini gördüğümüz, topla oynama amacı olmayan pozisyonlarda yapılan müdahaleler ve sonrası verilen faullerin standardı yakalayamaması bizleri bir hayli düşündürmüş ve ilerisi için endişeye sevk etmiştir.

Kalitesinden kimsenin kuşku duymadığı Türk basketbolunda takımların mücadele ve emekleri göz önüne alınarak hakemlerin daha adaletli düdükler çalmasını beklemek sanırım çok büyük bir istek olmayacaktır. Karşılaşmalarda sahanın her iki yarısında da standart kararlar verilmesi, adaletli düdüklerin çalınması her kulüp gibi bizim de en büyük isteğimiz olacaktır. Bu tür adaletli ve her takıma göre değişmeyecek kararlar verilmesi Türk basketbolunu daha ileriye taşıyacağı kanaatindeyiz. Hakemlerimizin bundan sonraki maçlarda bu konulara daha duyarlı olup standart düdükler çalarak herkesin emeğine saygı göstereceğine düşünüyoruz.