Aliağa'da esnaftan tepki

ALİAĞA Belediyesi, geçtiğimiz yıl Çağdaş Kent projeleri kapsamında İzmir Caddesi'ni trafiğe kapattı. Bu düzenlemeden sonra müşterilerin azaldığını belirten bölge esnafı, caddenin trafiğe yeniden açılması için imza kampanyası başlattı.

Cadde üzerinde sandalyeler koyarak grup adına basın açıkmalaması yapan Sevim Kaya, "Esnafımız yüzde 90'a varan ciro kaybı yaşıyor. Caddenin trafiğe açılması için imza kampanyası başlattık. Bu amaçla toplanan imzalar gerekli yetkililere aktardık. Şimdi beklemedeyiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Serkan Acar'ın yerel radoyada yaptığı cümleyi kendisine de ifade ettiğini belirten Kaya, şöyle devam etti: "Belediye Başkanı, 'İzmir Caddesi'nde ampul satmak istemeyen, gitsin başka yerde satsın. Sen burada altın satamazsın, kablo satamazsın, tavuk satamazsın, döner satamazsın' diyerek yaptığımız işlerden dolayı bizleri küçümsedi. Bize 'sizin gibi esnafların İzmir Caddesi'nde işi yok' anlamına gelen sözler söyledi. Bu sözler karşısında şaşırdık. Caddenin yeniden trafiğe açılması istiyoruz." İzmir Caddesi'ndeki Aliağa Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar, beklenen sürede tamamlanmamış ve esnaf yine zor günler yaşamıştı.