Agora-Kadifekale-Kemeraltı mercek altında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksında tarihi dokuyu bozmadan rehabilite edebilmek amacıyla başlatılan “İzmir Tarih Projesi” kapsamında Kemeraltı ve Agora bölgesinde inceleme gezisi yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Havra Sokağı, Agora ve Hatuniye Meydanı'nı gezen Başkan Kocaoğlu, hazırlanan projeler doğrultusunda kamulaştırılması veya satın alınması gündeme gelen tarihi yapıları inceledi.

Agora ile Hatuniye Meydanı arasında bağlantı sağlayan 943 Sokak üzerindeki tarihi yapılara da bakan Başkan Kocaoğlu, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmir Tasarım Atölyesi'nde kısa bir mola vererek buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Agora-Kadifekale-Kemeraltı arasındaki tarihi aksı 19 bölgeye ayırdıkları İzmir Tarih Projesi kapsamında mimarlar, şehir plancıları, esnaf, işadamı ve akademisyenlerin de katıldığı çalıştaylar düzenleyerek bölgeyi çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu bölgede zarar görmüş, acil müdahale gerektiren yapılar var. Kamulaştırma yaparak, bu binalara ticari fonksiyonlar yükleyerek, bunun yanı sıra sosyal kültürel projeleri de alana entegre ederek bölgenin ayağa kalkmasını istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Tarih Projesi kapsamında Agora bölgesinde eğitim merkezleri, Hatuniye Meydanı'nın olduğu bölümde de sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düşük gelirli vatandaşlar ve mültecilere yönelik sosyal merkez kurmayı planlıyor.