ESTİ genç kızlarda lider

ESTİ, 1. Lig Genç Kızlardaa 5'te 5 yaparak liderligi ele geçirdi. Alsancak Yüzme havuzunda 22-24 Nisanda yapılan maçlarda, ablalarının izinden giden genç ESTİ'li kızlar, şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. ESTİ altyapısını oluşturan kızlar adeta rakiplerini ezerek gelen Kadınlar Ligi'nde şampiyon olan ablaları gibi istikrarlı bir şekilde doludizgin şampiyonluğa yürüyor.

Kazandığı başarılar ile İzmir’e ve tüm Türkiye’ye örnek teşkil eden ESTİ, Sutopu sporuna kattığı değerin yanısıra genç kızlara sporu sevdirerek herkesin takdirini kazanıyor.

İzmir’e olimpik havuzlar kazandırılmalı

Sporcularıyla gurur duyduğunu ifade eden ESTİ Spor Kulübü Başkanı Hasan Egeli, aynı zamanda Türkiye’de sutopunu daha ileriye taşımak için büyük gayret ve destekleri olduğunu söyledi. Altyapılarının çok güçlü olduğuna dikkat çeken Egeli, “Bu başarılarımızı Avrupa arenasına taşıyarak tüm Türkiye’yi gururlandırmak istiyoruz. Ancak biz bu başarıları elde ederken, başarıların kalıcı olması için su sporlarının daha çok desteklenmesi ve İzmir’e olimpik havuzların kazandırılması gerekir” dedi.