Çağla tarih yazmaya alıştı

Belaruslu rakibi Aliaksandra Sasnovich’i deviren Çağla Büyükakçay, Fransa Açık’ta ikinci tura yükselerek tarihi bir başarıya daha imza attı.

Milli raket Çağla Büyükakçay, sezonun ikinci Grand Slam turnuvası Fransa Açık’ta Türk tenisine tarihi bir gün daha yaşattı. Yağmur nedeniyle iki günde tamamlanabilen buluşmada Belaruslu rakibi Aliaksandra Sasnovich’i 5-7, 7-6, 6-2 ile devirerek ikinci tura yükselen Büyükakçay, Açık Dönem’deki bir Grand Slam turnuvasında tek kadınlarda ana tablo maçı kazanmayı başaran ilk Türk olarak tarihe geçti. Toprak zeminde gerçekleşen dev organizasyonda üç eleme turu aşarak kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında ana tabloda mücadeleye etmeye hak kazanan Çağla, klasmanın 98. basamağındaki Sasnovich karşısında ilk seti 7-5’le yitirmiş, ikinci seti ise 7/2’lik tie-break neticesinde hanesine yazdırmıştı.

Final setinde ise Sasnovich’in 2-1’lik üstünlüğü olduğu sırada bastıran yağmur sebebiyle maç bugüne ertelenmişti. Günün ikinci maçında yeniden korta çıkan Büyükakçay, karşılaşmanın geri kalanında müthiş bir performans sergiledi. Arka arkaya beş oyun birden alarak 6-2’ye ulaşan ve iki güne yayılan 2 saat 31 dakikalık heyecanı noktalayan Çağla, Roland Garros’ta ikinci tur biletini kaptı.