Danışmadan tercihte bulunmayın

Üniversite sınavını geride bırakan adaylar için Yaşar Üniversitesi’nde ‘Tercih Danışma Günleri’ başladı.

Adaylara, lisans bölümleri ile ön lisans programları hakkında akademisyenler ve uzmanlar eşliğinde ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek.

20 Temmuz Perşembe günü de ‘Rektör ile Buluşma’ söyleşi etkinliğinde Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile bir araya gelebilecek olan adaylar ayrıca 02325707172 nolu numaradan ve [email protected] iletişim adresinden sorularını uzmanlara yöneltebilecekler.

SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN

Üniversite adayı öğrencilere ‘bilinçli bir tercihle sevdiğiniz işi yapın’ mesajı veren Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Tercihinizi yaparken ve üniversiteleri araştırırken; akademik kadroları, bölümleri, ders içeriklerini, akademik yayınlarını, çeşitli kurumlarla olan proje çalışmalarını, sanayi işbirliği süreçlerini, çift ana dal ve yan ana dal imkanlarını, Erasmus ve diğer yurtdışı değişim programları gibi akademik imkanları çok iyi değerlendirilmeli. Ayrıca yaşamak istediğiniz kentin size sunacağı sosyal ve kültürel olanaklarını da iyi araştırmalı.” tavsiyesinde bulundu.

TERCİH YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

– En çok istenilen bölümden en az istenilen bölüme doğru bir tercih sıralaması yapılmalı.

– Tercih formunda istenilmeyen bir bölüm, ‘kazanabilirim ve puanım yetiyor’ düşüncesiyle asla yazılmamalı. Öğrenci üniversiteye kayıt yaptırmasa dahi, bir sonraki yıl ortaöğretim başarı puanının bu nedenle düştüğü bilinmeli.

– Tercih edilecek üniversite hakkında detaylı bilgi alınmalı, web sayfası iyice araştırılmalı, mümkünse kampüse bizzat gelinmeli. Kampüsün fiziksel şartları nasıl, akademisyen kadrosu kimlerden oluşmakta ve yan dal, çift ana dal yapma imkanı var mıdır gibi soruların cevapları net bir şekilde öğrenilmeli.