Fikirler ürüne dönüşüyor

Türk Hava Yolları (THY), gençlerin fikirlerini hayalden gerçeğe dönüştürüyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Embryonix Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla gençlerle bir araya gelen THY, geleceğin projelerine desteğini veriyor.

“Fikirden Ürüne Teknoloji Geliştirme Programı” kapsamında ön aşamayı geçerek, sunum yapan Gizem Acar Yavuz, “Coffee Art Machine” projesiyle birinci olurken, Can Dörtkardeşler de “Udentify” adlı çalışmasıyla ikinci oldu. İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar, Türk Hava Yolları Dijital İnovasyon Birimi Müdürü Serdar Gürbüz, THY Dijital İnovasyon Birimi’nden Mühendis Mehmet Sandıklı, THY İzmir Satış Müdürlüğü Pazarlama Şefi Ayça Yörnük’ün katılımıyla İEÜ Konferans Salonu’nda finale kalan projeler değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda Yavuz ve Dörtkardeşler’in projeleri THY bünyesinde uygulamaya alındı. Programa “Coffee Art Machine” adlı projesiyle katılan Gizem Acar Yavuz, uçak içi ve lounge alanlarında 3D yazıcılarla içecekleri süsleyen ve kişiselleştirebilen cihaz geliştirdi. Yavuz, “İçeceklerin üzerine renkli model ve resim oluşturma makinası geliştirdim. Bu sayede içeceklerin üzerinde farklı estetik görünüme ve kişiye özel tasarımlara sahip resimler üretilebiliyor. Farklı estetik görünüme sahip desenler, kişiye özel tasarımlarla içeceklerin üzerini renklendiriyor” dedi.

‘Girişimcileri başarıya uçuran THY’

THY Dijital İnovasyon Birimi Müdürü Serdar Gürbüz de, girişimcileri başarıya götürecek teknik destekleri sağlamayı amaçladıklarını, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle yaratıcı projeleri değerlendirdiklerini söyledi. Gürbüz, kuluçka programına katılan girişimcilere bir ay boyunca eğitim ve mentör desteğinin sağladığını, başarılı olan iki çalışmanın da THY bünyesinde uygulanmaya alınacağını vurguladı.