Avrupa'da Türk günü

Altınordu U17 takımı, Hollanda’da düzenlenen De Kleuver Cup’ta 3'ncülüğü elde ederken 2 oyuncusu turnuvada en iyi kaleci ve en iyi golcü ödüllerinin sahibi oldu.

ALTINORDU Futbol Meslek Okulu (AFMO) U17 takımı, Hollanda’nın Tiel şehrinde düzenlenen De Kleuver Cup'ı 3. bitirdi. Ünlü İngiliz Westham United’ı 3-0, Feyenoord’u 1-0, FC Iserlohn’u 4-1, RKTVC’yi ise 8-0 yenen kırmızı-lacivertli gençler grup birincisi oldu.

Final serisinde PSV Eindhoven’a 3-0 yenilen Altınordu, 3-4 maçında Danimarkalı Koobenhagen’ı penaltı atışları sonucunda 6-5 mağlup ederek üçüncülüğü elde etti.

Altınordu file bekçisi Enes Kalyoncu turnuvanın 'En İyi Kalecisi' ödülünü alırken, Gökberk Efe de 7 golle turnuvanın “Gol Kralı” oldu. Altınordulu Alperen Selvi, kupa töreninde yaptığı İngilizce konuşmada; “Böyle güzel bir organizasyonda bulunmaktan ve ülkemizi temsil etmekten mutluluk duyuyorum. Kulüp olarak, gelecek yıl da Hollanda'ya gelmek ve bu heyecanı yeniden yaşamak istiyoruz” dedi. Turnuvanın şampiyonu, Altınordu’nun grupta 1-0 yendiği Feyenoord oldu.