İzmir yeni müfredata hazır

Mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlen yeni müfredat eğitimine katılarak her branşta il formatörü olarak görev yapmaya başlayan otuz iki formatör öğretmen velileri ve öğretmenleri bilgilendirecek. 

İl müfredat formatörleri Haziran ayı içerisinde ilçelerde görev yapan her branştan öğretmenlere eğitim vererek yeni müfredatın anlaşılması ve uygulanması çalışmalarına devam ettiler. 

Veli, öğrenci ve öğretmenlerin yenilenen öğretim programlarını kavraması ve eğitim kalitesinin artırılması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “E-kitap hazırlıklarının devam ettiğini belirten İzmir milli eğitim müdürlüğü yetkilileri yeni eğitim öğretim yılından önce İzmir’de güncellenen programlar konusunda E-kitapçık hazırlıklarının son aşamasına gelindiğini belirtti. 

Yeni müfredatın tanıtımın yer aldığı e kitapçık İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait web sayfasında yer alacak.  

Yeni müfredat çalışmaları ile ilgili olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Cemil Meriç Salonunda yapılan toplantıda formatör öğretmenlerle bir araya gelen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ‘in İzmir ziyaretinde yapılan toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni müfredatın başarıya ulaşmasının öğretmen ve velilerin programı kavraması ile alakalı olduğunu belirttiğini söyleyerekİzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Bakanlığı çalışmaları doğrultusunda eğitimlerin verileceğini söyledi. 

Yahşi; yapılan toplantıda müfredat çalışmalarının sahada anlaşılır ve ulaşılır olmasının önemli olduğunu vurgulayarak bu çalışmanın İzmirin eğitim öğretim kalitesini daha da arttıracağını söyledi