Srebrenitsa’da yaşananlar soykırımdır

   Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 18 yıl önce Srebrenitsa’da yaşananların bir soykırım olduğunu belirterek, "Srebrenitsa, ırkçılığın, insanlık düşmanlığının,insanları nasıl bir ölüm makinesine dönüştürdüğünün de somut bir göstergesidir" dedi.

   Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Srebrenitsa soykırımının yıldönümü dolayısıyla görüşlerini, sosyal paylaşım sitesi twitterdan paylaştı. Bugün Srebrenitsa soykırımının 18. yıldönümü olduğunu belirten Bozdağ, "Srebrenitsa’da katledilen Bosna’lı müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Srebrenitsa’da yaşanan bir soykırımdır.

   Hem Birleşmiş Milletler, hem Lahey Adalet Divanı tarafından soykırım olarak kabul edilmektedir. Srebrenitsa, ırkçılığın, insanlık düşmanlığının,insanları nasıl bir ölüm makinesine dönüştürdüğünün de somut bir göstergesidir. Hem Srebrenitsa annelerinin hem de başka annelerin ağlamaması için bir daha Srebrenitsa’ların yaşanmasına izin vermemeliyiz. Bosna’daki kardeşlerimizin acısı acımız, sevinci sevincimiz olmuştur .Srebrenitsa’da yaşananları unutmayacağız ve unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.