Ev almak isteyenler için son fırsat

Merkez Bankası’nın faiz arttırımına gidebileceğini açıklaması ve mevcut faiz oranlarının daha emlak piyasasına yansımaması, ev almak isteyenler için son fırsat olabilir.

Son günlerde iyiden iyiye hareketlenen emlak piyasası ile ilgili olarak görüşlerini paylaşan Erpay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Er, İstanbul için en iyi yatırım bölgesinin kuzey kesimleri olduğunu belirterek, "Şehir Doğu-Batı ekseninde limitlere ulaştı. Artık zorunluluktan dolayı, mecburen şehrin kuzey aksında büyüyeceğini öngörüyoruz.

Buralarda projelendirilen Kanal İstanbul ve 3. Havaalanı projelerinin de sonucu tetiklediğini söyleyebiliriz. Yatırım yapmak isteyenlere özellikle Arnavutköy bölgesini düşünmelerini öneririm. Bu ilçede günde 400’e yakın tapu işlemi gerçekleşiyor" dedi.

"EMLAK OFİSLERİNİ TERCİH EDİN"

Yatırımını ev ile değerlendirmek isteyenleri, konutun deprem dayanıklılık raporuna dikkat etmeleri yönünde uyaran Ali Er,

"Mevcut faiz oranları ve konut çeşitliliği yine de yatırımcıları acele karar vermeye itmemeli. Evlerin güvenilirliği ve sağlamlığı yönünde mutlaka şüpheci yaklaşmalı ve gerekli tüm belgeleri görmek istemeliler. Artık daha çok emlak ofisleri aracılığıyla alım satımlar gerçekleşiyor. Her ne kadar sektörümüz, çok değerli profesyonellerle büyümeye devam etse de, yatırımcılarımız kurumsal, güvenilir ve kendilerinin alacağı ev ile ilgili her türlü şeffaflığı sağlayan emlak ofislerini tercih etmelidir" diye konuştu. Erpay Gayrimenkul olarak müşterilerinin ev sahibi olma mutluluklarına ve heyecanlarına ortak olmanın mesleklerinin en güzel tarafı olduğunu vurgulayan Ali Er, bankalar tarafından güvenilirliği onaylanmış emlak ofislerinin, uygun kredi fırsatlarını yakalamak için en doğru adresler olduğunu da sözlerine ekledi.