Tüpgaz bomba gibi patladı

Bodrum'un Yokuşbaşı Mahallesi Filiz Çıkmazı'ndaki üç katlı evin ikinci katında bugün saat 13.00 sıralarında patlama meydana geldi. Mutfakta yemek yapan 39 yaşındaki Sevgi Kartal Bayrak, salona geçtiği sırada, ilk belirlemelere göre tüpten sızan gazın sıkışması sonucu patlama oldu.

Patlama anında evin salonundan bahçeye yanıklar içinde düşen Sevgi Kartal Bayrak'a ilk yardımı komşuları yapmaya çalışırken, bahçede oturan 77 yaşındaki Ayşe Kaya ile 55 yaşındaki Nuriye Kaya da hafif yaralandı.

Yaralılar çağrılan sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralılardan Sevgi Kartal Bayrak'ın durumunun ağır olduğu belirtildi.

EV SAHİBİ ŞOKE OLDU

Patlamada büyük hasar oluşan binada çıkan yangına itfaiye müdahale etti. Başka yerde oturan ve olayı duyunca gelen bina sahibi 47 yaşındaki Alim Kaya, üst katta oturan yakınları 80 yaşındaki İbrahim Kaya'nın kızı ve torunu olduğunu söyledi ve kurtarılmalarını istedi.

İbrahim Kaya'nın kızı Berrak ve torunu Ferda ile olaydan yarım saat önce Çömlekçi Köyü'ndeki yakınlarının yanına gittiği anlaşılınca Alim Kaya, rahat bir nefes aldı. Minibüs şoförü olan Alim Kaya, “Evde yakınlarım vardı, patlamanın bizim evde olduğunu öğrenince hemen geldim. Ev savaş alanı gibiydi ve yanıyordu. Yaklaşık 10 dakika sonra yaptığım telefon görüşmesi ile Sevgi'nin dışındakilerin durumunun iyi olduğunu, diğer üç kişinin köye gittiğini öğrendim. Korkunç manzara ile karşılaşınca şoke oldum” dedi. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 2 saat süren çalışmasının ardından söndürülürken, evde yaşayanların yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sevgi Kartal Bayrak, daha sonra İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Diğer 2 yaralının tedavisi ise Bodrum Devlet Hastanesi'nde sürüyor.