Türkçevizyon başlıyor

 Denizli'de Valilik, Belediye ve TRT işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkçe sözlü müzik festivali Türkçevizyon yarın başlıyor. Kortej yürüyüşüyle başlayacak festival, cumartesi günü Pamukkale Antik Tiyatro’daki gala programıyla son bulacak. Festivale 21 ülkeden 50’nin üzerinde sanatçı katılacak ve şarkılarını Türkçe söyleyecek.

Kortej yürüyüşüyle başlayacak festivale, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Doğu Türkistan, Gagauzya, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Irak (Kerkük), Kırgızistan, Kırım, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Özbekistan, Romanya, Tataristan, Türkmenistan ve Yunanistan'dan sanatçılar katılıp Türkçe şarkılar söyleyecek. Festival kapsamında sanatçılar, İncilipınar, Adalet Parkı, Açık Hava Tiyatrosu ve Pamukkale Antik Tiyatrosu'nda sahneye çıkacak.

Denizli Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, gerek ulusal ve gerekse uluslararası festivallere tanıtım açısından ayrı bir önem verdiklerini belirterek, “Amacımız, Türkçemizi dünyanın dört bir tarafında yaygın bir dil haline getirmektir. İnanıyorum ki buradan kültürler arası diyalogun gelişimine de katkı koymuş olacağız. Bu festivalle de dünyanın birçok ülkesinden sanatçıları Denizli'de buluşturuyoruz” dedi.