29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ruslar voktanın yanında Türk balığı yiyecek



Türkiye 2012 yılında Rusya’ya 20 milyon dolarlık su ürünleri ihraç etmişken, 2013 yılının ilk sekiz aylık döneminde bu rakamı yakaladı. Türkiye, STG’nin yaptığı tanıtım çalışmalarıyla Rusya’ya 2013 yılında 30 milyon dolarlık su ürünleri ihraç etmeyi hedefliyor.

 

Fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan Su Ürünleri Tanıtım Grubu  (STG) Başkanı Melih İşliel, fuarın oldukça faydalı geçtiğini, Rusya’da levrek, çipura ve alabalığın bilinen ve çok sevilen balıklar olduğunu, bu ülkeye olan ihracatımızın artarak devam etmesini umduğunu belirtti.

 

Fuar süresince Türkiye’den getirdikleri Aşçı Özkan Koç’un sunumlarıyla 4.000 kişiye balık ikram ettiklerini anlatan İşliel, “Rusya Federasyonu, coğrafi konumu bakımından Türk ihracatçılarının oldukça ilgi gösterdiği bir ülke durumunda. Su ürünleri sektörü bakımından da ihracatta son yıllarda önemli bir artış olduğunu görüyoruz. 2008 yılında 1 milyon doların altında olan ihracatımız 2013 yılının ilk sekiz ayında 20 milyon dolara ulaştı. Su Ürünleri ihracatı yaptığımız ülkeler arasında Rusya Federasyonu 6’ncı sırada yer alıyor. Fuar süresince ziyaretçiler tarafından Türk balıklarının çok sevildiğini gördük. Bu şekilde Türk mutfağının da tanıtımını yaptığımızı düşünüyorum. Rus mutfağında da artık bizim balıklarımızın girdiğini görmek bizi mutlu etti. Zaten Rusya’nın önde gelen bütün süpermarket zincirlerinde Türk balıklarını görmek mümkün.” dedi.

 2023 HEDEFİNDE RUSYA’NIN PAYI BÜYÜK OLACAK

 Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise, “Rusya pazarında var olan prestijlerini korumak, Türk su ürünlerini henüz bilmeyenlere sektörü ve ürünlerimizi tanıtmak, pazar paylarını genişletmek adına Moskova Gıda Ürünleri Fuarı’na katıldıklarını söyledi. Kızıltan, “Rusya Federasyonu’na olan su ürünleri ihracatımız artarak devem ediyor. 2012 yılının ilk sekiz ayında miktarda 2 bin 800 ton olan ihracatımızın yüzde 50 oranında artış ile 2013 yılının ilk ayında 4 bin 200 tona ulaştığını görüyoruz. Değer olarak da geçen yılın ilk sekiz ayı ile bu yılı karşılaştırınca ihracatımızın yine yüzde 50 oranında artışla 13 milyon dolar seviyesinden 19,5 milyon dolara ulaştığını görüyoruz. Bu ülkeye geçen yıl sonunda gerçekleşen 20 milyon dolar olan ihracat rakamını, bu yıl 8’inci ay sonunda yakaladık. Yıl sonuna kadar 30 milyon dolara ulaşabileceğimizi düşünüyorum. 2023 ihracat hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz. Başka bir Türk su ürünleri firmasının katılımcı olarak yer almadığı böyle bir fuarda ülkemizin tanıtımını yapmak önemliydi Sektörümüzün 2023 hedefleri içerisinde Rusya’nın payı büyük olacak” dedi.

 Fuıarda; STG heyetini STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Ege İhracatçı Birlikleri Şube Müdürü Tahir Kanlıkuyu, Ege İhracatçı Birlikleri Uzmanı Gökay Çelikli, Aksa Otelleri Baş Aşçısı Özkan Koç’dan oluşan heyet temsil etti.

23 Eylül 2013
Etiket; rus fuarı, Melih İşliel, su ürünleri tanıtım, Sinan Kızıltan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Türk balıkları Balkanlara yüzecek
Kuzey Irak Türk balığı istiyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir