29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şiddet Mağduru Kadının Feryadı



 
DENİZLİ'de, aynı zamanda amcasının oğlu olan 21 yıllık eşinden şiddet görünce boşanan ve ailesinin de kendisini 4 çocuğuyla kabul etmemesi üzerine ortada kalan 39 yaşındaki MS hastası Zahide Diler'in durumu, yürekleri dağlıyor.

İkinci evliliğini yapmaya hazırlandığı kişinin de kendisi ve kızına şiddet uygulayıp, eşyalarına el koyarak evden atması üzerine zor durumda kaldığını belirten Diler, kendisine yardım edilmesini istedi. Çocuklarına bakabilmek için evlere temizliğe giden Diler, tek isteğinin eşyalarını geri alabilmek olduğunu söyledi.

İlkokul mezunu olan Zahide Diler, 17 yaşındayken amcasının oğlu N.D. ile evlendirildi. 21 yıllık evliliğinden yaşları 6 ile 16 arasında değişen 4 kız çocuğu oldu. Ekonomik sıkıntılar yaşanan evinde, yıllarca eşinden şiddet gördüğünü ileri süren MS hastası Zahide Diler, geçen yıl boşandı. Boşanmanın ardından baba ocağına dönmek istedi. İddiaya göre, "Çocuklarını yurda ver, öyle gel" yanıtıyla karşılaştı.

Biri lise, ikisi ortaokul, biri de ilkokula giden evlatlarını yurda bırakmaya gönlünün razı olmadığını belirten Diler, kendi ayakları üzerinde durmaya karar verip, çeşitli işlerde çalıştı.

YİNE ŞİDDET GÖRDÜ

Son olarak hasta bakıcı olarak çalıştığı Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde tanıştığı kendisi gibi eşinden boşanmış olan H.A. ile ikinci evliliği için hazırlıklara başladı. Tüm eşyalarını 4 ay önce evine taşıdığı H.A.'dan da şiddet gördüğünü belirten Diler, bir süre çaresiz katlandı. H.A.'nın kendisini korumak isteyen büyük kızına da şiddet uygulaması üzerine Diler, polise şikayetçi oldu. Konu savcılığa intikal etti. Savcılık, Diler ve kızı hakkında koruma kararı aldı. H.A., bunun üzerine genç kadın ve kızlarını evden kovdu. Kızlarıyla sokakta kalan Diler, Sığınma Evi'ni yerleştirilmek istendi. Ancak Diler, kızlarının elinden alınacağı korkusuyla bunu kabul etmeyip, ev kiraladı. Ancak, H.A.'nin eşyalarını geri vermemesi üzerine Diler, içinde iki halı ve bir yatakla olan evde kızlarıyla yaşamaya başladı.

Bu arada rehabilitasyon merkezindeki işinden de olan kadın, kirasını ödeyip, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için evlere temizliğe gitmeye başladı.

TEK İSTEĞİ EŞYALARINI GERİ ALABİLMEK

Tek isteğinin eşyalarını geri alabilmek olduğunu belirten Diler, "Polis eşliğinde eşyalarımı almaya gittim ancak alamadım. Hepsini faturalandırmam gerekiyormuş. Oysa onların çoğu benim çeyizimden. Uzun yıllar önce alınan bu eşyaları nasıl faturalandırırım? Yorgan, yatak, çanak çömleğin ise faturalandırması zaten düşünülemez. Benim ve kızlarımın giyecekleri de orada. Yetkililerden eşyalarımı geri alabilmem konusunda destek istiyorum. MS hastası olduğum halde, 4 çocuğum için havlu dikişi dışında bulduğum işi yaparım. Çocuklarımdan ayrılmamak ve onların sevgisinden mahrum kalmamak için gerekirse gece bile çalışırım. Tek amacım kızlarım için güçlü olmak ve ayakta kalabilmek" diye konuştu.
Kaynak: dha.com.tr
08 Ağustos 2014
Etiket; Denizli, MS, haberegeli, haberegeli.com, Zahide Diler Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu'dan altın vuruş
Göztepe değil kahırtepe
Denizli'nin A takımı İzmir'de
Karşıyaka'da ayrılık çanları
Denizli'yi sağanak vurdu
İki sevindik bir üzüldük
Çanlar Denizlispor için çalıyor
Dörtte sıfır istifa getirdi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir