19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Simav'da Kuşuluların İsyanı Bitmiyor



Kütahya'nın Simav ilçesinde, beldelik vasfını kaybetmelerini protesto ederek 30 Martta sandığa gitmeyen Kuşulular eylemlerini 1 Haziran'da da sürdürecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kütahya’nın Simav İlçesi Kuşu Köyü’nde, hiçbir seçmenin sandık başına gitmemesi nedeniyle 1 Haziran’da muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi yapılmasına karar verdi. Ancak, “Biz muhtar değil belediye başkanı seçmek istiyoruz” diyen Kuşu halkı, belde halkları verilmediği sürece sandığa gitmeyecek. 1 Hazirana kadar köye muhtar olarak da Kuşu Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay atandı.

Yerel Yönetimler Yasası kapsamında, eski sayıma göre nüfusu 2 binin altına düştüğü için belediyelik statüsünü kaybederek köye dönüşen Kütahya’nın Simav İlçesi’ne bağlı 62 yıllık Kuşu Beldesi’nde vatandaşlar bu kararı protesto amacıyla 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandığa gitmedi.

31 Mart sabahına muhtarsız uyanan Kuşu Köyü’ne Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran tarafından Kuşu Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay muhtar olarak atandı. Ancak bu atama 2013 TÜİK verilerine göre 2 bin 158 nüfuslu Kuşu köyü halkını tatmin etmedi.

Kuşu’nun yeni muhtarı Ortaokul Müdürü Feridun Aktay Kaymakamlık tarafından kendisine verilen muhtarlık görevini 1 Haziran 2014 Pazar gününe kadar sürdüreceğini ve aynı gün yapılacak seçimde köylülerin sandık başına giderek yeni muhtarlarını seçeceklerini söyledi.

Hem okul müdürlüğü hem de muhtarlık görevini bir arada sürdürmek için elinden gelen çabayı sarf edeceğini ifade eden Aktay, Kuşulular’a seslenerek, “Bizim için zor bir süreç başladı. Sıkıntıları ve sorunlarımızı birlikte çözmeye çalışacağız. İçerisinde bulunduğumuz sıkıntılarımızı Kaymakamımız İbrahim Süha Karaboran'a anlattım. Bize yardımcı olacağını bildirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Halen beldemizde bulunan ve belediyemize ait hizmet araçlarımızdan köy tüzel kişiliği olarak yararlanacağımızı umuyorum. Beldelik hakkımızın geri kazanımı için vatandaşlarımızın Ankara 10'uncu ve 16'ıncı İdare Mahkemesi’ne açtığı bireysel davalar var. Bu davalar sürüyor. Bu davaların lehimize sonuçlanacağını umuyoruz. İnşallah büyüklerimiz bizi duyar. Duyacaklarından eminim. Aynı zamanda ortaokulumuzun müdürlük görevini de yürütüyorum. Her iki görevimi de aksatmadan sürdürmek için çaba sarf edeceğim” diye konuştu.

“MUHTAR DEĞİL BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEK İSTİYORUZ”

Kaymakamlığın köylerine muhtar olarak Ortaokul Müdürü Feridun Aktay’ı atamasına bir itirazları olmadığına vurgu yapan Kuşu halkından ev kadını Bakiye Demirel (38), “Biz beldelik hakkımızın geri verilmesiyle birlikte belediyemize ait 23 aracımızı hizmetlerimizde kullanmak istiyoruz. Bu yüzden de 1 Haziran’da yapılması kararlaştırılan muhtarlık seçimlerinde sandığa gitmeme kararı aldık” dedi.

Köy halkından ev kadını Huriye Akbaş (41) ise, “Biz 1 Hazirandaki seçimlere belediye başkanı seçmek için katılmak istiyoruz” diye konuştu.

Köylülerden Ekrem Kaymaz (84) da, “Davlar sonuçlanıncaya kadar belediyemizin elindeki araçlardan hizmetlerimiz için yararlanmak istiyoruz. Ayrıca, 1 Haziran’daki muhtarlık seçimlerine katılmama kararı aldık” dedi.

Kuşu’da yaşayan Haşim Ünal (62) ise, “Bizim muhtara diyecek bir şeyimiz yok. Muhtarımız bizim okulumuzun müdürü. Köyün sorunlarıyla ilgilense eğitimin seviyesi düşecek. Çocuklarla ilgilense köyün sorunları dağ gibi. Hangisi ile baş edebilecek. Belediyelik olarak kalmak ve başkan seçmek istiyoruz” diye konuştu.

Köylülerden Hidayet Gürakan (51), “Nüfusumuz yeterli olduğu halde beldelik hakkımız elimizden alındı. Kendimizi mağdur hissediyoruz. Mücadelemiz belediyeliğimizi kazanıncaya kadar devam edecek” dedi.

Köy halkından Ahmet Dumlupınar (50) da, “Köy halkı olarak mağdur edildik. Kuşu belediyeliktir. Belediye olarak kalacak” diye konuştu.

Mehmet YENEN/SİMAV(DHA)

17 Nisan 2014
Etiket; simav kuşu, kuşu beldesi, ibrahim süha karaboran, feridun aktay, kuşu belediye seçim Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bu da Sandığa Gitmeme Eylemi
Simav İçin Ne Yapmışlar Sorun!
Bu beldede açlık grevi var
Kuşulular köy olmak istemiyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir