28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Soma'daki Faciaya 1 Köyden 15 Kurban! Hepsinin Bir Hikayesi Var



Soma maden faciasında İzmir'in Kınık ilçesinde daha önce köy olan Köseler Mahallesi'nden 15 işçi  hayatını kaybetti. İşçilerden 11'inin cenazesi, gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi. Ölen işçilerle aynı servis aracıyla madene giden diğer 4 işçinin de cesedine ulaşıldı.

Soma'da önceki gün özel bir maden ocağında meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan maden faciası daha önce köy olan Köseler Mahallesi'ne de ateş düşürdü.

Muhtar Ali Toprak'ın kullandığı servis aracıyla Soma'daki maden ocağına çalışmaya götürdüğü işçilerden hiçbiri geri dönemedi.

HEPSİNİN YÜREKLERİ BURKAN BİR HİKAYESİ VAR

Acı haber mahalleye tez ulaştı.

Arama-kurtarma çalışmaları sonucu bu işçilerden önce Selahattin Kayrak (50), Beytullah Çakır (47), Muhsin Taş (45), Evren Sarı (28), Güngör Kayrak (51), Sadık Çakır (26), Mustafa Dağlı (43), Bayram Ali Dağlı (53), Mehmet Yetim (50), Ahmet Şen (26) ve Şerif Gezgin'in (29) cesedine ulaşıldı.

Cenazeler, dün saat 15.00 sıralarında, Kınık'taki Yenimahalle'deki belediyeye ait soğuk hava deposuna getirildi. Cenazeler burada yıkanıp, kefenlendi. Daha sonra Köseler Mahallesi meydanına getirilen cenazeler, burada son kez yakınlarına gösterildi.

Ardından cenazeler için saat 20.00'de Köseler İlkokulu bahçesinde, Kınık Müftüsü Mahmut Mintaş, Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ve Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu tarafından tek tek cenaze namazları kıldırıldı. Omuzlarda taşınan cenazeler, Köseler Mezarlığı'nda belediye tarafından ayrı bir paftada kazılan mezarlara, gözyaşları içinde yanyana toprağa verildi.

Cenazeye AK Parti İzmir Milletvekilleri Binali Yıldırım, Hamza Dağ, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Kınık Kaymakamı İlyas Gün, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, MHP Kınık İlçe Başkanı Hasan Tanır ile yaklaşık 3 bin madenci ve vatandaş katıldı.

4 ARKADAŞLARININ DA CENAZELERİ ÇIKARILDI

11 madencinin acısı devam ederken, birlikte aynı madene gittikleri diğer mesai arkadaşlarından Murat Gezgin (27), Niyazi İzmirli (45), Nihat Kayrak (26) ve Harun Keskin'in (26) de cenazelerine ulaşıldı. Bu dört cenaze de Kınık'taki soğuk hava deposuna getirildi. Bu işçilerden 3'ünün Köseler Mahallesi'nde diğer arkadaşlarının yanına, Harun Keskin'in ise ailesinin isteği üzerine Kalemköy Mahallesi'nde bugün toprağa verileceği öğrenildi.

OĞLUNDAN NÖBETİ ERKEN DEVRALDI, KENDİSİ ÖLDÜ

Facianın ardından, İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı, eskiden köy olan Köseler Mahallesi'nde ölen işçilerin hayat hikayelerinin de her birinin ayrı bir dram olduğu ortaya çıktı. İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı Köseler Mahallesi'nde oturan ve maden faciasında hayatını kaybedenlerden Bayram Ali Dağlı'nın (53) aynı işyerinde aynı yerde çalıştığı oğlu Muharrem Dağlı'dan (27), nöbeti yarım saat önce devraldığı ve burada yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

KARDEŞİ VE YEĞENİ DE FACİADA ÖLDÜ

İşi erken bırakan oğlu kurtulurken kendisi hayatını kaybeden Bayram Ali Dağlı'nın 9 yıldır madende çalışan kardeşi, evli ve 3 çocuk babası Mustafa Dağlı (48) ile kız kardeşi Ümmühan Kayrak'ın oğlu, evli ve bir çocuk babası Nihat Kayrak'ın (26) da aynı kazada hayatını kaybettiği anlaşıldı.

İKİNCİ KEZ BABA OLACAĞINI ÖĞRENMİŞTİ

Nihat Kayrak'ın eşi Şerife Kayrak'ın ikinci çocuklarına hamile olduğu belirtildi. İkinci kez baba olacağını olay günü sabah saatlerinde öğrenen Nihat kayrak'ın, işe giderken servis minibüsüne sevinçle bindiği öğrenildi.

2 KARDEŞ AYNI MADEN OCAĞINDA ÖLDÜ

Köseler Mahallesi'nde oturan ve Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerden ikisinin evli ve bir çocuk babası Şerif Gezgin (29) ile aynı madende 6 yıldır birlikte çalıştığı, bekar olan kardeşi Murat Gezgin (27) olduğu anlaşıldı.

EMEKLİLİK İÇİN GÜN SAYIYORDU

Köseler Mahallesi'nden, emekli olabilmek için maden ocağında işe başlayıp 10 yıldır çalışan, evli 3 çocuk babası Selahattin Kayrak'ın (50) 1,5 ay sonra emekliliği hak edeceği ve bunun için gün saydığı ortaya çıktı. Kayrak'ın emekli olmasına çok kısa bir süre kala yaşamını yitirmesi üzüntü yarattı.

DAMADI İLE BİRLİKTE CAN VERDİ

Aynı mahallede oturan, evli ve 4 çocuk babası Güngör Kayrak (51), kızı Tayyibe'nin kocası olan damadı Sadık Çakır (26) ile birlikte aynı maden ocağında hayatını kaybetti.

DİĞERLERİ DE ÖLDÜ

Köseler Mahallesi'nin madene kurban verdiği işçiler arasında evli ve iki çocuk babası Beytullah Çakır (47), 10 yıldır maden ocaklarında çalışan evli ve 3 çocuk babası Niyazi İzmirli (43), 8 yıldır maden ocaklarında çalışan evli ve 2 çocuk babası Muhsin Taş (45), 7 yıldır aynı şirkette çalışıp bekar olan Harun Keskin (26), 7 yıldır maden işçisi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Evren Sarı (28), evli ve bir çocuk babası Mehmet Yetim (50), eşi 3 aylık hamile olan evli ve bir çocuk babası Ahmet Şen (26) de yer aldı.

RAHATSIZLANINCA KURTULDULAR

Köseler Mahallesi'ndeki aynı madende görevli işçiler Ali Aydın, Mücahit Akgün ve Hulisi Taş'ın ise rahatsızlıkları nedeniyle işe gitmemeleri sonucu hayatlarının kurtulduğu öğrenildi.

15 Mayıs 2014
Etiket; soma maden faciası, soma maden yangın, köseler mahallesi maden, izmir kınık maden ölenler Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Flaş! Yaşam Odası Kapatılmıştı!
Devlet Bahçeli'nin Devlet Adamı Yaklaşımı!
İzmirli Gazetecilerden Soma'ya Saygı
Soma'da Fırsatçılar İşbaşında!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir