24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Soygunu nasıl yaptığını anlattı



İzmir’de, oyuncak tabanca ile banka soyan ve olaydan kısa süre sonra yakalanan Ünal N, tahliye oldu. Soygunun amacını ve sonrasını anlatan Ünal N, “Ben tavuk bile zor kesen bir insanım ama her şey çocuklarım içindi” dedi.

İzmir’in Bayraklı İlçesinde, 3 yaşındaki oğlu Rıdvan N’nin tedavi giderleri için borç aldığı tefecilerin, eşine ve çocuğuna zarar vermekle tehdit etmesi üzerine oyuncak tabancayla banka şubesini soyup borcunu kapatan Ünal N, ailesinin, alınan parayı bankaya iade etmesi üzerine etkin pişmanlıktan da yararlanarak ağır cezadan kurtuldu. Ailesi ve çevresi tarafından sevinçle karşılanan karar sonrası Ünal N, neden soygun yaptığını, maske ve tabancayı nasıl edindiğini ve soygun sonrasında neler yaşadığını şu sözlerle anlattı: "Oğlum uzun zamandır rahatsızdı zamanla olan bir şeydi. Maratondu üç yıldır uğraşıyorum bir şeylerin üzerinden tek başıma kalkmaya çalışıyorum. Ama her şeye yetişemedim. Büyük borçların altına girdim. Günün birinde sabah kalktım bir arkadaştan borç istemeye giderken bir anda nasıl diyeyim yeter artık hep ben mi üzüleyim dedim. Dayanamadım." Soygunu yaptıktan beş dakika sonra çok pişman olduğunu anlatan Ünal N, "Düşüncemde oğlumu ve eşimi yani ailemi Muğla’ya köye yerleştirmek ve dönüşte de Cumhuriyet Başsavcılığına teslim olmak vardı”dedi.

TAVUK BİLE ZOR KESEN BİR İNSANIM

Ünal N, banka soygununu gerçekleştirdiği teçhizatları nasıl edindiğini şöyle anlattı: “Silah zaten oyuncaktı. Oğlumun oynadığı silahtı. Torpido gözünde oğlumun oyuncak silahını görünce tahrik oldum. Plastik mermi atan çocuğumun arabada oynadığı silahtı. O anları düşündüğüm zaman kötü oluyorum. Ben tavuk bile zor kesen bir insanım. Bir anda olan oldu. Maske zaten ben işim gereği tozlu bir işte çalıştığım için her daim maske kullanıyordum. Çanta balığa gittiğim çantamdı.”

ÇOCUKLARIM İÇİN

Oğlunun üst damağından ameliyat olduğunu, tedavi sürecinin devam edeceğini belirten Ünal N, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 24 bin TL’ye ihtiyacım vardı. Benim çocuklarım canım. Çocuklarım içindi. Oğlumun üst damağı komple yoktu. Annesi emzirdiği zaman süt çocuğumun burnundan geliyordu. Ameliyat oldu ama şu an konuşmakta güçlük çekiyor. Altı yaşına kadar oğlumun hastane serüveni çok. Bundan sonra yine çalışacağım, koşuşturacağım. Sabıkalı bir insanım. Nereye gitsem iş başvurusunda bulunsam, devletin sana verdiği sabıka kaydına bakıyorlar."

AİLESİ PARAYI İADE ETTİ, TAHLİYE OLDU

Ünal N’nin soygunu yaptığının ortaya çıkmasının ardından harekete geçen ailesi, alınan 26 bin 700 TL ile güvenlik görevlisinin tabanca tutarını kendi imkanlarıyla topladıktan sonra, avukat Murat Ergün aracılığıyla bankaya iade etti. Ailenin bu iyi niyetli çabasının ardından Ünal N, etkin pişmanlık yasasından yararlandı. Soruşturmayı sürdüren savcının soygun ve soygun girişimi için toplam 30 yıl hapis cezası istemiyle dava açtığı Ünal N, İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonrasında etkin pişmanlık yasasından yararlanmasından dolayı iki suçtan toplam 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Ünal’ı kalan cezasını karar kesinleştikten sonra çekmek üzere tahliye etti.

Olayın ardından en büyük destekçisinin ailesi olduğunu ifade eden Ünal N; şöyle konuştu:

“Annem babam içeriden çıkmamı sağladı. Avukata parayı ödedikten sonra çıkabildim. Ben şartlı tahliyeden yararlandım. Ben kötü bir insan değilim. Mahkeme heyeti sanırım bunu göz önünde bulundurdu. Boş yere para harcamadığım hakim önüne sunulmuştu.”

Alev Hamitoğulları-Onur Aktaş-Veysel Aksoy (İHA)

30 Temmuz 2013
Etiket; banka, soygun, izmir, oyuncak silah, maske, çocuk, ünal, tefeci Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir