28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Söylenti Gerçek Oluyor, Göztepe El Değiştiriyor!



İzmir'de uzun süredir kulaktan kulağa yayılan, 'Altınbaş Holding Göztepe'yi satacak' iddiası gerçeklik kazanıyor. Altınbaş'ın, sarı-kırmızılı kulübü Kuzey Irak'ta Çukurova Grubu'yla birlikte petrol işi yapan Genel Energy'nin patronu Mehmet Sepil'le 9 milyon dolar kaşılığında devretmek üzere prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

Bu yöndeki iddialar ilk ortaya atıldığı dönemde, "Ben söz konusu firmayla hiç görüşmedim ama ağabeylerim tanıyor mu bilmiyorum. Kulübün tüm yetkisi bende. Göztepe'yi satın alacak para daha basılmadı" diyen Başkan Hüseyin Altınbaş'ın da şirkette kendisinden daha fazla yetkiye sahip olan ağabeylerine satış konusunda direnemediği öğrenildi.

Aslen İzmirli olan Genel Energy'nin patronu Mehmet Sepil'in, Altınbaş Holding'e, "Biz bu satışı kente ve İzmir'in spor yaşamına hizmet olarak görüyoruz. Kulübü çok daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz" dediği öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulübü 2007 yılında amatör kümede mücadele ettiği dönemde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) ihale sonucu 1 milyon 205 bin TL karşılığında satın alan Altınbaş Holding, takımı 2011 yılında 1. Lig'e taşıdı.

Geçen sezon takımın 2. Lig'e düşmesinden sonra taraftarların fiili saldırısına uğrayan Başkan İmam Altınbaş, koltuğu bu sezon başında kardeşi Hüseyin Altınbaş'a devretti. Göztepe, bu sezon 2. Lig'den çıkma hedefini ıskaladı.

7 YILDA 14 TEKNİK DİREKTÖR

 

atılan Göztepe, Altınbaş Holding döneminde 'Teknik direktör ve futbolcu değirmeni' gibi çalıştı. Altınbaş kontrolünde geçen 7 yılda 4 farklı ligde mücadele eden sarı kırmızılı kulüpten 2'nci başkan, 2'nci başkanvekili, 3 futbol direktörü, 14 teknik direktör, onlarca antrenör, yüzlerce futbolcu gelip geçti. 2007 yılında Aliağa Belediyespor'un 'yarışmacı haklarını' satın alarak amatör kümeden kurtulan İzmir temsilcisi, Süper Lig'e çıkabilme umuduyla her sezon 10 milyon TL'nin üzerinde harcama yaptı. Göztepe, Altınbaş Holding döneminde amatör küme ve 3'üncü Lig'de 1'er, 1'inci Lig'de 2, 2'nci Lig'de 3 sezon geçirdi.
SEPİL KİMDİR?
İzmir doğumlu Mehmet Sepil, kamuoyunda Çukurova Holding'in patronu 'Mehmet Emin Karamehmet'in veliahtı' olarak tanındı. Kuzey Irak'ta Karamehmet ve İngiliz ortaklarıyla petrol işi yapan Genel Energy'nin icra kurulu başkanı olan Sepil'in Göztepe taraftarı olduğu belirtildi. Daha önce 1980'li yıllarda 5 yıl Amerika'da çalışan 61 yaşındaki Mehmet Sepil, 2 çocuk babası. Son dönemde gıda saktörüne de giren Sepil, 2011'de Forbes'in dünya çapındaki milyarderler listesinde 1140'ıncı sırada yer aldı.

Göztepe, Altınbaş Holding döneminde 'Teknik direktör ve futbolcu değirmeni' gibi çalıştı. Altınbaş kontrolünde geçen 7 yılda 4 farklı ligde mücadele eden sarı kırmızılı kulüpten 2'nci başkan, 2'nci başkanvekili, 3 futbol direktörü, 14 teknik direktör, onlarca antrenör, yüzlerce futbolcu gelip geçti. 2007 yılında Aliağa Belediyespor'un 'yarışmacı haklarını' satın alarak amatör kümeden kurtulan İzmir temsilcisi, Süper Lig'e çıkabilme umuduyla her sezon 10 milyon TL'nin üzerinde harcama yaptı. Göztepe, Altınbaş Holding döneminde amatör küme ve 3'üncü Lig'de 1'er, 1'inci Lig'de 2, 2'nci Lig'de 3 sezon geçirdi.

SEPİL KİMDİR?


İzmir doğumlu Mehmet Sepil, kamuoyunda Çukurova Holding'in patronu 'Mehmet Emin Karamehmet'in veliahtı' olarak tanındı. Kuzey Irak'ta Karamehmet ve İngiliz ortaklarıyla petrol işi yapan Genel Energy'nin icra kurulu başkanı olan Sepil'in Göztepe taraftarı olduğu belirtildi.

Daha önce 1980'li yıllarda 5 yıl Amerika'da çalışan 61 yaşındaki Mehmet Sepil, 2 çocuk babası. Son dönemde gıda sektörüne de giren Sepil, 2011'de Forbes'in dünya çapındaki milyarderler listesinde 1140'ıncı sırada yer aldı.

 

03 Haziran 2014
Etiket; göztepe mehmet sepil, göztepe satış altınbaş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Teknik direktör değiştirme hastalığı!
Göztepe 89. Yılı Yeni Başkanla Kutladı
Çeşme'de Göztepe Zirvesi
Göztepe'de Sepil Dönemi Sürprizler Başlıyor!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir