28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Stajını Cristiano Ronaldo ile yapacak



Real Madrid Futbol Kulübü’ne fizyoterapist, spor kulübü yöneticisi ve mimar yetiştiren Real Madrid Graduate School’a yüksek lisans eğitimi için bugüne kabul edilen tek Türk olan İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunu Yunus Ersel Babagil, 3 haftalık stajını dünyanın en iyi futbolcusu Cristiano Ronaldo ile yapacak, diplomasını Real Madrid Santiago Barnabeu stadyumunda düzenlenen törende kulüp başkanı Florentino Perez’den alacak.

Fizyoterapi eğitimini spor üzerine uzmanlaştırmaya karar veren İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunu Yunus Ersel Babagil, Universidad Europea de Madrid’in Real Madrid Futbol Kulübü için fizyoterapist, spor kulübü yöneticisi ve mimar yetiştiren enstitüsü Real Madrid Graduate School’a kabul edilen tek Türk öğrencisi oldu. Master eğitimi için yılda sadece 32 öğrenciye şans tanıyan ve eğitim dili İspanyolca olduğu için daha çok İspanya ve Latin Amerika ülkelerinden gelen başvuruları kabul eden okula Babagil’in kabul edilmesindeki en önemli etkenlerden biri, yeterli eğitim alt yapısının yanında İspanyolca bilgisi oldu.

Lise yıllarında AFS Değişim Programı ile bir yıl Amerika’da eğitim alan ve İspanyolca öğrenen Babagil bu bilgisini, üniversite eğitimi sırasında Erasmus Değişim Programı ile gittiği İspanya’da Universidad de Vigo’da pekiştirdi. İspanya’daki eğitimi sırasında Pontevedra Futbol Kulübü’nde fizyoterapist olarak staj yapan Babagil, Real Madrid Graduate School’a giden yolun kapısını açmış oldu. Real Madrid Graduate School’daki Sporda Fizyoterapi yüksek lisans eğitimi öncesi Ağustos ayı sonunda Engelliler Atletizm Milli Takımı Fizyoterapisti olarak Çek Cumhuriyeti’ne gitmeye hazırlanan Yunus Ersel Babagil, diplomasını almak üzere geldiği İzmir Üniversitesi’nde Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Bakırhan, Yrd. Doç. Dr. Fadime Küçük, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özkeskin ve Arş. Gör. Fzt. Alperen Özkan ile bir araya geldi.

Gönlü Atletico Madrid’den yana

Yüksek lisans eğitimi sonrası uzmanlık eğitimini spor alanında sürdürmeyi planladığını söyleyen Babagil, “Aslında Atletico Madrid taraftarıyım ama Real Madrid’in yeri elbette başka. Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema efsane oyuncular. Hiçbir zaman iyi bir futbol oyuncusu olmadım ama fizyoterapist olarak dünyanın en iyi futbolcuları ile birlikte olacağımı bilmek beni çok heyecanlandırıyor. Eğitimimi en iyi şekilde tamamlayıp mümkün olduğu kadar kendimi sporda fizyoterapi konusunda uzmanlaştırmak ve Real Madrid gibi büyük kulüplerde görev almak istiyorum” dedi. Fizyoterapistlik stajı deneyimini Real Madrid’le sınırlandırmayacağını belirten Babagil, “Resmi stajımın ardından da Madrid’de farklı kulüplerde staj yapmayı planlıyorum. Beni şimdiden heyecanlandıran bir başka şey de Real Madrid Graduate School’un mezuniyet törenlerinin Santiago Barnabeu’da yapılıyor ve diplomaları teker teker Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez’in veriyor olması” diye konuştu.

17 Ağustos 2015
Etiket; İzmir Üniversitesi, staj, Cristiano Ronaldo, İspanya, Barnabeu, Perez, Yunus Ersel Babagil Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ukrayna'dan geldi birinci oldu
Sünnet ne zaman yaptırılmalı?
Bir şey yapmalı deyip bir araya geliyorlar
AIDS tedavisinde başarılıyız
İzmir Üniversitesi'nde gelenek değişmedi
Dondurmada hijyene dikkat
Egzersize su içinde devam edin
İZÜ yelkende 1'inci oldu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir