24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Suriye Sınırında Hareketli Saatler



Türk hava sahasını ihlal eden Suriye uçağının Türk savaş uçaklarınca düşürülmesinin yankıları sürerken, uçağın düşürüldüğü Keseb bölgesinde sıcak saatler yaşanıyor. Bölgeden silah sesleri yükseliyor.

ESAD'IN YEĞENİ ÖLDÜRÜLDÜ

RUS Haber Ajansı Ria Novosti, Al Arabiya televizyon kanalına dayandırarak verdiği haberde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuzeni Hilal Al-Assad'ın Türkiye sınırı yakınında çıkan çatışmada öldürüldüğünü yazdı. Haberde Hilal Al-Assad'ın Lazkiye'de bir askeri bölüğe komuta ettiği ve Suriye resmi haber ajansı SANA'nın verdiği bilgiye göre sınır kenti Kasab'da isyancılar ile hükümet güçleri arasında meydana gelen şiddetli çatışmada öldürüldüğü belirtildi.

130 BİN KİŞİ HAYAINI KAYBETTİ

Suriye'de 15 Mart 2011 tarihinden bu yana hükümet güçleri ile muhalif güçler arasında süren çatışmalarda yaklaşık 130 bin kişi hayatını kaybettiği belirtiliyor.

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'ndeki gümrük kapısının karşısında bulunan ve iç çatışmaların başlamasından bu yana Esad'a bağlı güçlerin kontrolünde bulunan Suriye'nin Lazkiye kentine açılan Keseb Sınır Kapısı, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne geçti.

PİLOTUN GÖRÜNTÜSÜ YAYINLANDI

SURİYE Haber Ajansı SANA, Türk hava sahasını ihlal ederken Türk savaş uçakları tarafından düşürülen Suriye savaş uçağının paraşütle atlayarak kurtulan pilotunun hastanede çekilen görüntüsünü yayınladı. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirtilen pilot, vurulduğu sırada uçağının Türkiye sınırından 7 kilometre içerde olduğunu iddia etti.

Suriyeli pilot, Türk savaş uçakları tarafından kendisine füze atıldığı sırada Suriye toprakları içindeki Keseb civarında terörist hedeflere karşı görev icra etmekte olduğunu savundu. Fotoğrafı yayınlandığı halde ismi belirtilmeyen pilot, vurulduğu sırada terörist hedeflerle görsel temas kurduktan sonra üssüne geri dönmek üzere manevra yaptığını öne sürdü.

suriye Dışişleri'nden yapılan açıklamada da Türkiye'nin bölgede teröre destek verdiği iddia edildi. "Türk hükümeti saldırganlığa son vermeli. Teröristlerin, Türiye topraklarına girmesi için Türk topraklarından tank desteği verildi. Türkiye'den yapılan düşmanlık ve terör desteği kesilmeli" ifadeleri kullanıldı. Askeri kaynaklar da uçağın isyancılara ait hedefleri vururken düşürüldüğünü belirtti.

TÜRKİYE'nin Suriye savaş uçağını düşürmesi tüm dünyada olduğu gibi Rus basınında da geniş yer buldu. Rus haber siteleri ve gazetelerinin internet sayfaları olayı okuyucuları ile paylaştı.

SAVAŞ MI ÇIKACAK?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na "Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nin İŞİD militanlarının eline geçmesi için yönlendirilme yapıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, yönlendirme yapan kişi ve kurum kimdir? AKP'nin 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde ve sonrasında bir savaş senaryosunu uygulayarak seçimleri kendi lehine çevirmek için Suriye'ye önceden hazırlanan bir askeri müdahaleyi hayata geçireceği iddiası doğru mudur?" diye sordu.  

RUS GEMİLERİ AKDENİZ'DE

Sınır ihlali yapan Suriye savaş uçağının Türk savaş uçakları tarafından düşürülmesinin ardından, üç Rus savaş gemisi suların ısındığı bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

Karadeniz'den gelen ve bu sabah Marmara Denizi'ne giriş yapan Rus Savaş gemileri Minks, Olenegorsky ve Kaliningrad saat 08.15'te Çanakkale önlerine ulaştı. Türk Sahil Güvenlik Botu'nun eşlik ettiği 3 savaş gemisi, saat 09.15'te ise Şehitler Abidesi önünden geçiş yaparak Akdeniz'e gitmek üzere Ege Denizi'ne geçti.

SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da iktidarı İttihat ve Terakki'ye benzeterek, Türkiye'yi savaşa sokmak istediklerini söyledi. Kamalak, "Şu an yeni İttihatçılar, Türkiye'yi savaşa sokma mücadelesi veriyorlar. O zamanki İttihat ve Terakkiçiler'in oyuna getirenlerin amacı Osmanlı'yı parçalayarak İsrail Devleti'ni kurmaktı. O amaçları gerçekleşti mi? Osmanlı parçalandı mı? İsrail kuruldu mu? Şu an Büyük Ortadoğu Projesi'ni uygulamak suretiyle Türkiye'yi savaşa sokmak, bölmek, parçalamak büyük İsrail Devleti'nin kurdurulmasına vesile olmaktır. Gafiller, bu durumun farkında değiller" dedi.

Bursa Gökdere Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin bu seçimlerle normalleşeceğini ve geleceğine karar verileceğini söyledi. Kamalak, belediye seçimleri ile başlayacak çıkışları ile İslam Birliği'ni kuracaklarını belirtti. Türkiye'nin bugün ahlak, siyaset ve dış politika konusunda tükendiğini ifade eden Kamalak, dün kardeş olunan ülkelerle bugün savaş durumuna gelindiğini vurguladı. Hükümeti eleştiren Kamalak, "Biraz tarih okuyanlar bilir. Siyasetinin 33'üncü yılında Abdulhamit Han'ı tahtından indirmek için öğrencilerinden olan üç subay o padişahı tahtından indirmişlerdir. Talat, Enver, Cemal Paşalar dış mihrakların oyununa gelmiş, kendilerinin bulutların üzerinde yüzer hakanlar sanıyorlardı. Aynı o gün gibi bugün Erbakan Hocamıza kumpas kurmak suretiyle siyasetinin 33'üncü yılında yolunu kestiler. İttihat Terakki'de 3 paşa vardı. Burada da 3 bey var. Biliyorsunuz paşaların ismini ben söyledim. Beylerinkini siz söyleyin. Neticede hakanı tahttan indirmişlerdi. Siyasetinin 10'uncu yılında koca imparatorluğu ateşe verdiler. Darmadağın ettiler. 1'inci Dünya Savaşı'na soktular. Şu an yeni İttihatçılar ile Türkiye'yi savaşa sokma mücadelesi veriyorlar. O zamanki İttihat ve Terakkiçiler'in oyuna getirenlerin amacı İsrail Devleti'ni kurmaktı. Osmanlı'yı parçalayarak. O amaçları gerçekleşti mi? Osmanlı parçalandı mı? İsrail kuruldu mu? Şu an Büyük Ortadoğu Projesi'ni uygulamak suretiyle Türkiye'yi savaşa sokmak, bölmek, parçalamak büyük İsrail Devleti'nin kurdurulmasına vesile olmaktır. Gafiller, gafiller. Bu durumun farkında değiller" diye konuştu. 

SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidarı İttihat ve Terakki'ye benzeterek, Türkiye'yi savaşa sokmak istediklerini söyledi. Kamalak, "Şu an yeni İttihatçılar, Türkiye'yi savaşa sokma mücadelesi veriyorlar. O zamanki İttihat ve Terakkiçiler'in oyuna getirenlerin amacı Osmanlı'yı parçalayarak İsrail Devleti'ni kurmaktı. O amaçları gerçekleşti mi? Osmanlı parçalandı mı? İsrail kuruldu mu? Şu an Büyük Ortadoğu Projesi'ni uygulamak suretiyle Türkiye'yi savaşa sokmak, bölmek, parçalamak büyük İsrail Devleti'nin kurdurulmasına vesile olmaktır. Gafiller, bu durumun farkında değiller" dedi.

Bursa Gökdere Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin bu seçimlerle normalleşeceğini ve geleceğine karar verileceğini söyledi. Kamalak, belediye seçimleri ile başlayacak çıkışları ile İslam Birliği'ni kuracaklarını belirtti. Türkiye'nin bugün ahlak, siyaset ve dış politika konusunda tükendiğini ifade eden Kamalak, dün kardeş olunan ülkelerle bugün savaş durumuna gelindiğini vurguladı.

Hükümeti eleştiren Kamalak, "Biraz tarih okuyanlar bilir. Siyasetinin 33'üncü yılında Abdulhamit Han'ı tahtından indirmek için öğrencilerinden olan üç subay o padişahı tahtından indirmişlerdir. Talat, Enver, Cemal Paşalar dış mihrakların oyununa gelmiş, kendilerinin bulutların üzerinde yüzer hakanlar sanıyorlardı. Aynı o gün gibi bugün Erbakan Hocamıza kumpas kurmak suretiyle siyasetinin 33'üncü yılında yolunu kestiler. İttihat Terakki'de 3 paşa vardı. Burada da 3 bey var. Biliyorsunuz paşaların ismini ben söyledim. Beylerinkini siz söyleyin. Neticede hakanı tahttan indirmişlerdi. Siyasetinin 10'uncu yılında koca imparatorluğu ateşe verdiler. Darmadağın ettiler. 1'inci Dünya Savaşı'na soktular. Şu an yeni İttihatçılar ile Türkiye'yi savaşa sokma mücadelesi veriyorlar. O zamanki İttihat ve Terakkiçiler'in oyuna getirenlerin amacı İsrail Devleti'ni kurmaktı. Osmanlı'yı parçalayarak. O amaçları gerçekleşti mi? Osmanlı parçalandı mı? İsrail kuruldu mu? Şu an Büyük Ortadoğu Projesi'ni uygulamak suretiyle Türkiye'yi savaşa sokmak, bölmek, parçalamak büyük İsrail Devleti'nin kurdurulmasına vesile olmaktır. Gafiller, gafiller. Bu durumun farkında değiller" diye konuştu. 

 

24 Mart 2014
Etiket; suriye uçak, suriye türkiye savaş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Cumhurbaşkanından flaş helikopter açıklaması
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir