29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Tepecik'te parklar yenileniyor



Daha yeşil bir kent hedefiyle ilçe genelindeki parklarda kapsamlı bir yenileme çalışması başlatan Konak Belediyesi Tepecik’teki Aziziye Mülkiyeliler Parkı’nda yürüttüğü düzenlemelerin ikinci etabına da başladı. Toplamda 14 bin 500 metrekarelik büyük bir alana sahip olan parkın ilk etap çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu kez ikinci etap çalışmalarına geçti. Bin 180 metrekare alanı daha yenilemeye başlayan ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor. Parktaki çalışmaların bitmesiyle bölgenin de çehresi değişecek.

BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Aziziye Mülkiyeliler Parkı’nın ilk etabında Kapılar Semti tarafındaki giriş bölümünü yeni baştan düzenleyen Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yıllardır değişmeyen taş döşemeleri tümüyle yenilerken, giriş ve çıkış yollarını kullanıma daha uygun hale getirdi. Eskiyen aydınlatma sistemleri de tamamen elden geçirilerek parkın daha aydınlık ve görünür olması sağlandı. Yetersiz çocuk oyun grubu daha büyük ve modern bir oyun grubu ile değiştirilirken, çocukların özgürce oyun oynayabilmeleri için bir de kum havuzu eklendi. Çöp kovaları ve oturma grupları da yenilenen Aziziye Mülkiyeliler Parkı'nda vatandaşların dinlenirken ağaçların gölgesinden yararlanabilmesi için uygun olan ağaçların çevresi oturma duvarıyla donatıldı. Parkın merkezinde yer alan oturma gruplarına ise pergole eklenerek gölgelik sağlandı. Rengarenk mevsim çiçekleriyle güzelleştirilen parkta sevimli dostlar da unutulmayarak belirli noktalara su kapları yerleştirildi.

YENİLEME HIZLA DEVAM EDİYOR

Aziziye Mülkiyeliler Parkı’nda yürütülen ikinci etap çalışmaları da oldukça yoğun şekilde devam ediyor. Parkın Yeşildere aksında bulunan eskiyen ve kullanışsız hale gelen mevcut kaldırım Fen İşleri Müdürlüğü’nce yenilenirken, parka ve iç kısımlara geçiş için yeni yol açılıyor. Park alanının bir kısmında bulunan molozları temizleyerek yeni yeşil alanları oluşturan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri parkın ilk etabında yer alan ağaç dokusunu yeni alanda da devam ettirerek buraya çam, selvi, turunç ve palmiye ağaçları dikti. Ayrıca çimlendirme çalışmaları da yaptı. Çalışmalar bittiğinde parkta yürütülen düzenlemeler ile bölgede her yaştan vatandaşın faydalanacağı 14 bin 500 metrekarelik bir yaşam alanı bölgeye kazandırılmış olacak.

KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve geldikleri günden itibaren ilçedeki park ve yeşil alanları koruyarak, yeniden görür hale getirmeye başladıklarını söyledi. Konak’ta mevcut yeşil alanlara ek yeni yeşil alanlar açmanın zor olduğunu ancak eldeki parkların daha düzgün ve kullanışlı hale getirilerek vatandaşların hizmetine sunulduğunu dile getiren Pekdaş, yürütülen düzenleme çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini söyledi. Belediyenin yaptığı bakım ve onarım çalışmalarına halkın da koruyarak destek vermesini isteyen Başkan Pekdaş, “Belediye olarak bizler en iyi hizmeti sunmakla görevliyiz ancak vatandaşlarımız da park ve yeşil alan gibi kamuya açık bölgeleri koruyarak ve temiz tutarak bizlere destek olabilirler” dedi.

23 Kasım 2015
Etiket; konak belediyesi, sema pekdaş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TÜRFAD'dan Okumuş ve Güney'e ödül
Konak'a kardeş geldi
Usta ressamları aratmadılar
Aşıklar Konak'ta buluştu
'Bizim Orkestra' mest etti
Kentte kadın var!
Konaklı kızlar zirveyi bırakmadı
Konak'ta 'Beştepeler Gerçeği'
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir