28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

TGC o uygulamayı yargıya taşıdı



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) basın mensuplarının Türkiye genelinde emniyet binalarına haber amaçlı girişini yasaklayan uygulamanın iptali için İstanbul Bölge İdari Mahkemesi’nde dava açtı.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Gazeteciyi niye suçluyorlar, gazetecinin neden emniyet müdürlüğüyle ilişkisini kesiyorlar? Gazeteci polislerle konuşamazsa, basın odasında haberini yazamaz hemen gazetesine televizyonuna iletemezse nasıl işini yapar” dedi. TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, Şirinevler’deki Bölge İdare Mahkemesi'ne geldi.

Uygulamanın iptali içen 4. İdare Mahkemesi'ne başvuru yapan Olcayto, çıkışta açıklama yaptı. Olcayto, "Bütün illerde bulunan Emniyet Müdürlüklerinde gazetecilerin Emniyet Müdürlüğü'ne girişini yasaklayan ve gazetecilerin haber alma haber alma haklarını engellediği bir genelge yayınladı. O genelge adına Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak bir açıklama yaptık. Bunun halkın doğruları öğrenme hakkına bir tecavüz olduğunu söyledik ve bunun bir tür sansür olduğunu ifade ettik. Ama görülen o ki bu konuda henüz hiçbir şey yapılacak durumda değil. Tam tersine daha da ağırlaştırıcı müeyyideler geliyor. Biz bugün Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak 4. Bölge İdare Mahkemesine dava açtık” Basın mensuplarının yaşanan gelişmeleri neye bağlıyorsunuz sorusu üzerine Olcayto “Nedenini bilemiyorum bu kendi aralarındaki bir iç çekişmeden olabilir. Zaten polislerde tayinlerde oldu. Belki Cemaat AKP çekişmesinin bir yansıması olabilir” diye konuştu.

Olcayto, şöyle devam etti:

"Soruşturmada bir sızdırma varsa sızdıranı bulsunlar niye gazetecilere saldırıyorlar? Gazeteci haberi bulduğu zaman bunu kamuoyunu bilgilendirmek için açıklar. Gazeteci bunu yapıyorsa gazeteciyi neden suçluyorlar. Gazetecinin neden emniyet müdürlüğüyle ilişkisini kesiyorlar.Yani gazeteci polislerle konuşamazsa gazeteci basın odasında haberini yazamaz gazetesine televizyona iletemezse nasıl işini yapar.

Ben uzun yıllardır buradayım ve ben polis muhabirliğiyle mesleğe başladım. Hiç rastlamadım 1960 yılında da ben polis muhabiriydim. Bizim basın odamız vardı ve çok da güzeldi. Kısımlara çıkar polislerle de müdürleriyle de konuşurduk. Biz bu konuda endişeye kapılmadık, umutluyuz bizim karamsarlığımız olmadı. Bunlar değişecek, bunlar olağan şeylerdir. Polis muhabiri arkadaşlar bu konunun bir şekilde uzmanı olmuş durumdalar.

Onlara büyük zorluk çıkacak verilen bülteni yazmak Anadolu Ajansından haber yapmak gibi bir şey olacak. THY'de bazı gazeteleri almıyorlar, listeden çıkarttılar. Bunlar rahatsız edici. Biz gerçekten çağdaş bir demokraside yaşamak istiyorsak, bunların olmaması lazım. Herşey kamuoyunda cereyan ediyor ama kamuoyu bilgilenemiyor. Haber saklamadan baskılara kadar pek çok şey var gazeteler her şeyi yazamıyor. Gerçekleri doğruları öğrenmek çok önemli umuyorum ki halk bunu başaracak. Çoktan beri gazetecileri kullanma eğilimi çıktı yeni de değil. Bu yanlış anlaşılmasın Ak Parti döneminde olan bir şey değil önceden beri süre gelen bir durum bu. Ama gazeteciler özgür bir gazetecilik uğraş vermek için uğraşmalıdır.”

Avukat Gökhan Küçük ise, "İdare bir karar aldı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bu kararın hukuka uygun olmadığı inancında. Hukuka uygun olmadığı inancında olduğu için İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bu uygulamasını durdurmak için ve bu uygulamayı iptal ettirmek için bugün bir dava açtı" şeklinde konuştu.

25 Aralık 2013
Etiket; tgc emniyet yargı, emniyet basın yasağı, turgay olcayto, gökhan küçük Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir