28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

TSYD Yönetimi Bakanı Ziyaret Etti



Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Naci Arkan ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı ziyaret etti.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan ve yönetim kurulu üyeleri, bakanlık binasında gerçekleşen ziyarette yaptığı açıklamada, 51. yaşını kutlayan dernek hakkında bilgi verdi.

Arkan bin 300 basın kartlı üyesi bulunan derneklerinin, Türkiye'de yapılan tüm basketbol ve futbol müsabakalarının akreditasyonlarını yaptığını belirtti.

Bakan Kılıç, Başkan Arkan ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, göreve başlayalı 3-4 ay olduğunu, ancak seçimler nedeniyle spor camiasıyla bir araya gelmekte geciktiklerini belirtti. Yeni bir ekiple yola devam ettiklerini anlatan Kılıç, "Türkiye'nin tüm illerinde temsil ediliyor olmanız önemli. Ciddi anlamda bir tecrübenin biriktiği, bizlerin de faydalanabileceği desteklerin olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte ortaya koyduğumuz ve yapılacak çalışmaların vatandaşlara doğru aktarılması noktasında sizlerden ciddi anlamda destek göreceğimize inanıyorum. Bizden desteğinizi esirgememenizi rica ediyorum" diye konuştu.

Spor kamuoyunda "e-bilet" uygulaması hakkında farklı görüşlerin oluştuğunu belirten Kılıç, uygulamanın 2013 Temmuz ayından bu yana gündemde olduğunu söyledi. Kılıç, "2013 Ağustos'unda ihale edilen bir projenin, uygulamaya geçirileceği tarihte bu tür tartışmaların yaşanmasını çok doğru bulmuyorum" ifadesini kullandı.

Kılıç, e-bilet uygulamasının 14 Nisan'da hayata geçirildiğini anımsatarak, "Bu uygulama Türk sporuna çok olumlu katkılar sağlayacak. Özellikle bazı çevrelerde dile getirilen 'fişleme' iddiaları beni çok üzdü. Bir kişinin fotoğrafı ve TC kimlik numarası üzerinden fişleme olmaz. Uygulamanın kesinlikle böyle bir amacı yok" dedi. "E-bilet" uygulamasının sadece futbol müsabakalarına yönelik bir uygulama olmayacağına işaret eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Çok net bir şekilde ifade etmek isterim ki fişleme kelimesi beni çok üzdü. Bizim istediğimiz TC kimlik numarası ve seyirci fotoğrafı zaten ülkemizde çok farklı alanlarda vatandaşlarımızdan sürekli talep edilen şeyler. Bugün bir yolculuk için bilet aldığınızda dahi aynı bilgileri veriyorsunuz. Güvenlik noktasında İçişleri Bakanlığı ile çalışıyoruz. İşin ekonomik yönüne ilişkin de Maliye Bakanlığı ile. Emin olun ki bu kurumlarda zaten doğal olarak vatandaşların TC kimlik numaraları ve fotoğrafları mevcut. Bu nedenle, böylesine 'olağan' bir sürecin fişleme kelimesi ile lanse edilmesini doğru bulmuyorum."

Kılıç, bu uygulamayla özellikle spor alanlarında görmek istemedikleri olayların da önüne geçilmesi noktasında önemli ilerlemeler kaydedileceğini ifade ederek, "Sonuç olarak tüm spor müsabakalarında, sadece futbol sahalarında olmadığını vurgulamak isterim, şiddetin önüne geçilmesi noktasında önemli bir proje hayata geçti. Süreç içerisinde kulüpler başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla önemli bir birliktelik sağladık. E-bilet dediğimiz sistemin, kişinin istemesi halinde ulaşım ve alışveriş gibi alanlar başta olmak üzere farklı şekillerde de kullanılabilmesi gibi avantajları da var" şeklinde konuştu.

Sürecin, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığında ilgili birimlerce sürdürüldüğünü anlatan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi başta olmak üzere, uygulamanın güzel yanlarını hep beraber göreceğiz. Gerek seyircilerimizin, gerekse de güvenlik kuvvetlerinin daha güzel bir çalışma ortamına kavuşacağı fikrindeyim. Derbi de yaşanacak olumlu havanın, Türk sporuna çok güzel katkılar sağlayacağına inancım tam. Bu tür süreçlerde hep olumsuzlukların konuşulması taraftarı değilim. Kazananın Türk sporu olacağını, kulüpler olacağını düşünüyorum. E-bilet uygulaması, kulübüne sahip çıkan taraftarlar için de önemli bir adım."

17 Nisan 2014
Etiket; tsyd, naci arkan, akif çağatay kılıç, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir