29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

'Ülkeyi savaşa götüren AKP'ye dur diyelim'



DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK, KESK ve diğer meslek örgütlerinin yarın birlikte alanlara çıkacağını açıkladı. Beko, "Ülkeyi savaşa sürükleyen AKP'ye dur diyelim!" dedi.

Kani Beko, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın ayrımcı, mezhepçi, tekçi şiddet ve savaş politikalarının Türkiye'yi kana boğduğunu belirterek, dün itibariyle Kobani ile dayanışma ve AKP'nin IŞİD politikalarını protesto eylemlerine katılan en az 14 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Beko, şunları kaydetti:

"Hükümetin Suriye başta olmak üzere Ortadoğu politikalarının neticesinde Türkiye sonu belli olmayan bir kirli savaşın eşiğine getiriliyor. 'Suriye Türkiye'nin iç işidir' sloganıyla kışkırtılan mezhepçi/ırkçı savaş sınırları aşıyor, Türkiye'yi yakıyor. 'Yurtta savaş, Ortadoğu'da savaş' stratejisi ülkeyi bir uçuruma sürüklüyor. Ülke bir savaş alanına dönerken, geçtiğimiz yıl iktidarın kendi halkına karşı şiddet uygularken başvurduğu tüm manipülasyon, provokasyon yöntemleri aynen uygulanmaktadır. Kaybedilen canları değil maddi zararı diline dolayan, gazetelere tek elden çıkmış başlıklar attıran, ölüm gecesinde TV'lerde eğlence programları/belgeseller yayımlatan, halkın bir bölümünü diğerlerine karşı kışkırtan söylemler bize hiç de yabancı değildir. Acı bir gerçek olarak not düşülmelidir ki, AKP hükümeti ustalık döneminde sadece kendi halkı ile savaşmakta ustalaşmıştır. Ancak bu kan lekesini çıkarmak artık mümkün değildir."

"SAFLAR AÇIK"

"Bugün saflar açıktır. Bir tarafta her türden ırkçı, mezhepçi, gerici güçler; diğer yanda bu güçlerin düşman olduğu eşitlik, özgürlük, barış, demokrasi, laiklik gibi ilerici değerler vardır. İşçi sınıfının safı, ırkçı, mezhepçi, gerici güçlerin değil; eşitliğin, özgürlüğün, barışın, demokrasinin, laikliğin cephesidir. İktidarın ülkede ve yurtta tırmandırdığı savaş politikaları, halkımızı köleleştiren tüm ayrımcı/mezhepçi dayatmaları, işçi düşmanı politikalarının üstünü örtmek için kullanılmaktadır. Daha önce de defalarca altını çizdiğimiz gibi, biz işçi sınıfıyız. Biz acıya pasaport sormayız. Biz acıları mezhebe göre, ırka göre ayırmayız. Biz o acıları kucaklayarak birleşmeyi, bütünleşmeyi hedeflemeliyiz. Anaların ağıtları hangi dilde yakılırsa yakılsın bizim ağıtımızdır. Bizim istediğimiz halkların barış içinde, kardeşçe yaşadığı bir ülke, bir Ortadoğu ve bir dünyadır. İnsanları ırk mezhep ayrımına göre birbirine düşürenlere karşı bizim hedefimiz eşitliktir, özgürlüktür, barıştır. Bizim için Filistin Şengal'dir. Şengal Gazze'dir. Gazze Kobane'dir."

YARIN ALANLARA ÇIKACAKLAR

"Kendinden olmayan herkesi düşman belleyen, sırf Şii-Nusayri-Türkmen-Kürt-Yezidi olduğu için insanların katlini vacip gören bir barbarlık ile insanlık arasında yaşanan mücadelede tarafsız kalınamaz. Biz tüm işçi sınıfını ve halkımızı insanlık mücadelesinin yanında saf tutmaya çağırıyoruz. 'Savaşı durduralım' şiarı ile 9 Ekim'de KESK ve diğer emek/meslek örgütleriyle beraber alanlara çıkıyor, insanlığa ses veriyoruz. Hükümetin ülkede ve sınırlarımızın ötesinde savaşı kışkırtan politikalarına karşı, örgütlü olduğumuz her yerde demokrasi güçleriyle birlikte gerçekleştirilecek tüm eylem ve etkinliklere güç veriyoruz."

08 Ekim 2014
Etiket; disk, kesk, akp, ortadoğu, ışid, kobani, kani beko, eylem, grev, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
İZDENİZ grevi bitti
İzmir'de ulaşım krizi büyüyor
Grev haktır ama...
İzmir'de grev atışması
İnadın faturası İzmirliye!
Grev İzmir'i vurdu
Başkan, 'Çekin gidin' demiş!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir