28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yaşar Üniversitesi 16 yaşında



Kuruluşunun 16’ıncı yılını kutlayan Yaşar Üniversitesi, yeni ek kampüs binasının açılışıyla kuruluş sevincini taçlandırdı. 16 yıl önce 52 öğrenci ile eğitim yolculuğuna başlayan Yaşar Üniversitesi, 10 bin 580’e ulaşan öğrencisi ve yeni ek kampüs binasıyla toplam kapalı alanı 70 bin metrekareye çıkarılan modern kampüsüyle büyümeye devam ediyor.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen 16’ıncı kuruluş yıldönümü ve yeni bina açılış törenlerine Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erol, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Kemal Baysak, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof.Dr. Altan Çilingiroğlu, Prof.Dr.Atila Sezgin, Dr.Mehmet Aktaş, Özer Kırca, yöneticiler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

ULUSLARARASI STANDARTLAR

Törende konuşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversite olarak yalnızca fiziksel yatırım yapmadıklarını; öğrencileri uluslararası standartlar seviyesinde yetiştirdiklerini söyledi. Yiğitbaşı, “Kurucumuz ve Onursal Başkanımızın söylediği çok önemli bir söz var: ‘Üniversite kurmak belki çok zordur, ama asıl zorluk çok iyi bir eğitimi verecek kadroları, sistemleri, organizasyonu kurmaktır.’ Biz bu sözün ışığında vatana, millete ve insanlığa fayda sağlayacak bireyler yetiştirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Öğrencilerimizi uluslararası standartlar seviyesinde yetiştirmek için hep en elverişli eğitim atmosferini yaratmayı hedefliyoruz. Bu hedefin doğrultusunda bu yeni ek kampüs binamızın da üniversitemizin kimliğini, bizi özel ve cazip kılan unsurları temsil ettiğine yürekten inanıyorum” dedi.

YENİ BÖLÜMLER AÇILIYOR

Yaşar Üniversitesi’nin İzmir ve Ege’de olduğu kadar Türkiye genelinde ve yurtdışında da yükselen bir değer olmaya devam edeceğini söyleyen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise önümüzdeki yıl öğrenci alınması planlanan yeni bölüm ve programları paylaştı.

Prof. Dr. Dinçer, “Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik kavramlarını içselleştirmiş bir üniversite olarak son bir yılda destek verdiğimiz bilimsel araştırma projelerinin sayısı 37, TÜBİTAK destekli projelerin sayısı 21’dir. Bunun yanı sıra işbirliği içinde olmaya çok önem verdiğimiz sanayi destekli projelerin sayısı da 29’dur. Ayrıca kurmuş olduğumuz Minerva Kuluçka Merkezi, 50’nin üzerinde girişimcinin hayallerini hayata geçirmesine imkan sağlıyor. Hali hazırda 28 iş fikrine destek olmaya devam ediyoruz. Merkezdeki şirket sayısı da 8’dir. 18 ulusal, 7 uluslararası patent başvurumuz bulunmakta. Son bir yılda tescillenen faydalı model ve endüstriyel tasarım sayısı da 8’dir. Önümüzdeki yıl öğrenci alınması planlanan bölüm ve programlar ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Sosyoloji Bölümü, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda Yönetim ve Bilişim Sistemleri ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri, Meslek Yüksek Okulu’nda Mimari Restorasyon Programı. Gücümüz artarak sürüyor.” bilgisini verdi. Tören kapsamında ayrıca üniversitenin akademik ve idari personeline ‘Hizmet Onurlandırma’ ve ‘Bilim, Birlik, Başarı Ödülleri’ de verildi. Geçen yıl temeli atılan ve 10 bin metrekare kapalı alanda, yaklaşık 2 bin öğrenciye hizmet verebilecek ek kampüs binası törenle hizmete açıldı. Böylece Yaşar Üniversitesi’nin toplam kapalı alanı 70 bin metrekareye çıkmış oldu.

30 Mart 2017
Etiket; yaşar üniversitesi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir uzlaştırıyor
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Yaşar Üniversitesinden TÜBİTAK başarısı
Fuarda Rusya fırsatı
Yaşarlı akademisyen Ege'yi temsil ediyor
Gurbetçi gençler İzmir'de
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir