28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yaşar Üniversitesinden geleceğe yatırım



Yeni ek kampüs alanıyla büyüyen Yaşar Üniversitesi, İzmir’e katkı sağlayacak ve kentin denizcilik, turizm, yenilenebilir enerji gibi önemli değerleriyle örtüşen eğitim yatırımlarını hayata geçirirken, uluslararası bilimsel başarılarıyla da Türkiye’nin yüzünü güldürüyor. 37 milyon TL’lik ek kampüs alanı yatırımı ile yeni akademik yıla hazırlanan Yaşar Üniversitesi, Türkiye’nin gelecek ihtiyaçlarını göz önüne alarak planladığı ‘yat ve marina işletmeciliği’, ‘deprem mimarisi’, ‘film müziği’, ‘enerji hukuku’ ‘uluslararası deniz ticaret hukuku’ gibi ders ve programları ile 2013-2014 eğitim yılına başlamaya hazırlanıyor.

60 BİN METREKAREYE ULAŞACAK

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Yönetim olarak analitik düşünebilen; sadece kendilerine değil, içinde yaşadıkları topluma da değer katmayı hedefleyen; sosyal sorumluluk sahibi, aydın öğrenciler yetiştirmek için hep en elverişli eğitim atmosferini yaratmayı hedefledik. Bu hedefi saptarken uluslararası kabul görmüş standartları kendimize rehber edindik ve yatırımlarımızı hep bu hedef doğrultusunda hayata geçirdik” diyerek yeni yatırımlarla eğitim alanlarının 60 bin metrekareye ulaşacağını kaydetti.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ 2001 yılında, Onursal Başkanımız Sayın Selçuk Yaşar'ın önderliğinde, gençlerimize daha kaliteli bir yüksek öğrenim sunma vizyonu ile kurulan Yaşar Üniversitesi, bugün Türkiye'nin AB projelerini en çok uygulayan Üniversitelerinden birisidir. 2005’ten bu yana AB mali desteği ile yürütülen proje sayısı 38, halen üzerinde çalışılan proje sayısı ise 12’dir. 2005’ten bu yana AB mali desteği ile yürütülen proje sayısı 38, bugün yürütülmekte olan proje sayısı ise 12’dir. 2011-2012 akademik yılında Ulusal Ajans tarafından Türkiye’de kabul edilen 13 adet Yoğun Programlar Projesi’nin 5’i Yaşar Üniversitesi’ne aittir.

Tüm projeler başarıyla tamamlanmış ve 2012’de Avrupa Komisyonu tarafından ‘Yoğun Programlar Başarı Öyküsü’ ödülüne layık görülmüştür. Bu programlar için 2005’den bu yana kullanılan AB Fon tutarı 5 milyon Euro’dur. Ayrıca Yaşar Üniversitesi İzmir ve çevresinde bulunan kamu ve özel kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının ve gençlerin AB programlarına proje hazırlayabilme kapasitesini arttırmak için, İzmir Valiliği ile ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ eğitimlerini veren tek üniversitedir.’’

Avrupa Komisyonu enerji projelerine dahil oldu: Yaşar Üniversitesi Avrupa Komisyonu 7’inci Çerçeve Programı kapsamında gerçekleştirilecek 13 milyon 500 bin euroluk yenilenebilir enerji teknolojileri projelerine dahil oldu. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü kısa sürede büyük başarı göstererek Avrupa Komisyonu 7’inci Çerçeve Programı kapsamında gerçekleştirilecek uluslararası katılımlı iki projeye dahil oldu. Yaşar Üniversitesi, yenilenebilir enerji kaynakları yönünden çok zengin olan İzmir ve Ege Bölgesi’nde bu alanda yetişmiş uzman ihtiyacını dikkate alarak İzmir ve Ege’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nü geçen yıl açmıştı. Bu yıl da Meslek Yüksek Okulu’nda açılan Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ile enerji sektörünün artan uzman eleman ihtiyacının karşılanması için eğitim verilecek. Hem Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, hem de MYO Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı ile Yaşar Üniversitesi dünyada jeotermal, güneş (solar) ve rüzgar enerji kaynaklarını bir arada bulunduran tek yer olan İzmir’de, nitelikli mühendis ve teknisyeni aynı çatı altında yetiştiren tek kurum olarak hizmet veriyor.

KRUVAZİYER DERS OLDU

İzmir’e büyük bir ticaret hacmi kazandıran kruvaziyer turizminde yetişmiş eleman ihtiyacını göz önünde bulundurarak Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine “Uluslararası Kruvaziyer Turizmi Yönetimi” ve “Uluslararası Kruvaziyer Turizmi Pazarlaması” dersleri veriyor. Ek alanla birlikte Selçuk Yaşar Kampüsü’nde öğrenci başına düşen alan 10 metrekareye, öğretim üyesi başına düşen alan da yaklaşık 100 metrekareye ulaşıyor. Toplam kapalı alanı 26 bin metrekare olan ek kampüs alanındaki, özel tasarımlı yeni binada ; Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve çeşitli idari birimler yer alacak. Modern dersliklere ek olarak, 4 adet 160 kişilik amfi ile 1 adet 280 kişilik ve 1 adet 200 kişilik olmak üzere 2 konferans salonu da binanın orta kısmında, kolay ulaşılabilecek şekilde konumlandırılmış bulunuyor.

ÖĞRENCİ SAYISI

Yaşar Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4940.Yeni kayıtlanacak öğrencilerle birlikte bu sayının yaklaşık 6200 olması öngörülüyor. Üniversitenin mevcut akademisyen sayısı ise 348.. Akademisyen başına düşen öğrenci sayısı ise 17. İşbirliği yapılan bazı yabancı üniversiteler Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin 24 farklı ülkede 204 üniversite ile birçok alanda işbirliği ve değişim anlaşması bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Almanya’da Technische Universitat Dresten, Avusturya’da University od Salzburg, İngiltere’de University of Central Lancashire, Fransa’da Universitede Nice-Sophia Antipolis.

06 Eylül 2013
Etiket; yaşar, üniversitesi, ek kampüs, yiğitbaşı, program, proje Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir uzlaştırıyor
Gıda zehirlenmelerine karşı basit tedbirler
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Yaşar Üniversitesinden TÜBİTAK başarısı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir