19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yaşarlı akademisyen Ege'yi temsil ediyor



Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) bünyesinde kurulan ve 12 kişiden oluşan Enerji Çalışma Grubuna davet edildi. Türkiye’nin enerji konusundaki potansiyel ve performansına önemli katkılar sağlaması beklenen, ilgili tüm paydaşların katılımıyla bilim temelli tespit, değerlendirme ve öneriler üretmeyi, bunları ilgili aktörlerle paylaşarak katkıda bulunmayı amaçlayarak kurulan Çalışma Grubu, TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer yürütücülüğünde çalışmalarını sürdürüyor.

Enerji Çalışma Grubu, TÜBA bünyesinde faaliyet gösteren “Bilim Eğitimi, Kök Hücre, Kanser, Gıda ve Beslenme, Bilim ve Eğitim Politikaları” gibi çalışma gruplarının ardından Akademi Konseyi kararı doğrultusunda kurularak çalışmalarına başladı.

Enerji Çalışma Grubunda, enerji alanında öne çıkmış 12 bilim insanı yer alıyor. Bu 12 isim arasında yer alan Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, Ege Bölgesinden Çalışma Grubunda yer alan tek isim oldu.

TÜBA Enerji Çalışma Grubunun Türkiye’nin enerjide istenilen seviyeye gelmesi konusunda çalışmalarına başladığını ve ilk iki çalıştayını gerçekleştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, “Çalışma Grubumuz tarafından 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesinde ‘Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli’ ile ‘Güneş Enerjisi Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli’ gerçekleştirildi. Amacımız, ülkemizin enerji sorununa doğru çareler üretilmesi konusuna katkılar sağlamak ve gelişmiş ülkelerin kullandığı başarı üçgeni olan ‘araştırma-yenilikçilik-ticarileştirme’yi kendine özgü biçimde kullanarak bilginin teknolojik ürünlere dönüştürülmesi. Böyle bir ekibin içinde yer almaktan büyük onur duyuyorum” diye konuştu.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da Çalışma Grubu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Enerji ülkemiz açısından stratejik öneme sahip bir konu. Enerji Çalışma Grubumuz, bu önemli konuya ilişkin ilgili paydaşların katkı ve katılımıyla bilimsel toplantılar ve yayınlar gerçekleştirecek. TÜBA Enerji Çalışma Grubumuzun Türkiye’nin enerji konusundaki potansiyel ve performansına önemli katkılar yapacağına inanıyorum” demişti.

Acar, enerji konusunda gerçekleştirilecek çalışmalara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin, enerji konularında bilimsel, teknik, teknolojik ve yenilikçi yaklaşımlarla stratejik planlamalar ve politikalar geliştirmeyi ve ülkenin ihtiyaç duyduğu enerji çözümlerini oluşturmayı amaçladığını dile getirmişti. Türkiye’nin ulusal akademisi olan TÜBA bünyesindeki Enerji Çalışma Grubu’nun ve faaliyetlerinin konuyla ilgili yetkin bilim insanları, uzmanlar ve yöneticiler arasında iletişim ve işbirliğini geliştirecek bir platform oluşturmasının da önemli olduğunu belirten Acar, bunun, ihtiyaç duyduğumuz işbirliğine, sinerjiye ve yenilikçi-etkin çözümlerin üretilmesine de katkı sağlayacağını söylemişti.

14 Ağustos 2017
Etiket; tüba, arif hepbaşlı, enerji çalışma grubu, yaşar üniversitesi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Yaşar Üniversitesinden TÜBİTAK başarısı
Fuarda Rusya fırsatı
Danışmadan ekmek bile almıyoruz
Hayallerinin filmini çektiler
Demokrasi tek yol
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir