28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yüzde 46 internetten bihaber



Dünya genelinde 3 milyar kullanıcı sayısına ulaşan internetin, tüm yönleriyle tartışılacağı 19. Türkiye’de İnternet Konferansı, İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile İzmir’de başladı.

Konferansın açılışında konuşan İNETD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, ülkemizde henüz internete erişim olanağının istenilen noktada olmadığını belirterek, “TÜİK verilerine göre, insanlarımızın yüzde 46’sı internetten bihaber. Evden internete erişimi olmayanların yüzde 42’si internete ihtiyaç duymadıklarını belirtiyor, yüzde 32’si de pahalı olduğunu düşünüyor. Ortadoğu Anadolu Bölgesi illeri Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’nin internetsizlik ortalaması ise yüzde 62,4” dedi.

1995 yılından beri düzenlenen ve bu yıl 19.’su yapılan konferansın açılış töreni, Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusu’nda gerçekleşti. Açılışta konuşan İNETD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, Türkiye’de internetin bir fotoğrafının çekildiği, sorunlarının tartışıldığı, çözümler için ortak akıl arandığı, ilgili insanların bir araya geldiği bir platform oluşturmak için bu konferansı düzenlediklerini kaydetti. Akgül, bu yıl "Sosyal Ağlar", “Yeni Medya”, "İnternet ve Demokrasi”, “İnternet Yasakları”, “Mobil Uygulamalar”, “Bilgi Toplumu” ve “Siber/Bireysel Güvenlik” konularının öne çıktığı 3 günlük konferansta 195 akademisyen, hukukçu ve STK temsilcilerinin bildiri sunacağını kaydetti.

İNTERNET DEVRİMİ SANAYİ DEVRİMİNDEN DAHA ETKİLİ

İnternetin, dünya üzerinde 3 milyarı aşkın insanın katıldığı, 950 milyon webin, 250 milyon alan adının, 1 milyar 28 milyon kayıtlı bilgisayarın, 1 milyar 300 milyonu aşkın üyeli sosyal ağların olduğu, bir paylaşım, öğrenme ve eğlence ortamı olduğunu hatırlatan Akgül, “İnternet, sanayi devriminden daha yıkıcı ve toplumu yeniden yapılandırıcı bir etkiye sahip. İnternet devrimi nedeniyle, ekonomiler ve meslekler değişiyor, yeni meslekler ortaya çıkıyor. Sanayi devriminde kol gücünün yerini makineler aldı, internet devriminde ise beyin gücü var. İş, öğrenme, iletişim ve eğlence ortamı, yaşamda ne varsa orada internet var. Artık internet yaşamın kendisidir diyoruz” diye konuştu.

İNTERNETTEN KORKMAYIN, KULLANIN

Türkiye’nin rotasının bilgi toplumuna döndüğünü söylemenin çok mümkün olmadığını ifade eden Doç. Dr. Akgül, “Finans, mobil uygulamalar, e-devlet işleri alanlarında iyi noktadayız. Ancak bütün olarak baktığımızda, dağınık bir yapı var, koordinasyon yok, yönetişim yok. En temelde tam rekabet koşulları yok. Bilişim eğitimimiz çok sorunlu, insan gücü planımız yok. Eğitimde önemli olan Fatih Projesi, 4 yıl önce gündeme geldi, büyük beklentiler yaratıldı, ancak geldiğimiz noktada yürümüyor, 1 yıldır ihale sonuçlanmadı. 8 milyar dolarlık bir proje, eğitime ve sektöre ciddi bir katkı sağlar ama sıkıntıları var. Kanayan yara ise yasaklar. İnsanlarımızı ve özellikle de çocukları korumak birinci hedef, herkesin kabul ettiği bir konu, ancak interneti öldürmenin anlamı yok. İnternetten çok korkmayın, bireysel ve kurumsal gelişim, demokrasi ve saydamlık için interneti kullanın” dedi. Akgül, internetin bir tercih meselesi değil, dünyayla rekabet etmek isteyen, Türkiye için kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu belirterek, TÜİK verilerine göre, insanlarımızın yüzde 46’sının internetten bihaber olmasının düşündürücü olduğunu kaydetti.

2 GÜNLÜK İNTERNET İÇERİĞİ 5 BİN YILDA ÜRETTİĞİMİZ KİTAPLARA EŞİT

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Murat Barkan ise “Bilgi, alınabildiği, öğrenilebildiği, paylaşıldığı zaman çoğalıyor. 5 bin yılda geliştirdiğimiz kitaplardaki tüm bilgiler, internette artık 2 günde yapılıyor. İnternet, belki de sanayi devriminden de fazla bir devrim yarattı. Ülkemizin internet devrimini kaçırmaya tahammülü yok. Dünyayla rekabet için bu şart” diye konuştu.

28 Kasım 2014
Etiket; internet konferansı izmir, yaşar üniversitesi, internet kullanım araştırması Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Yaşar Üniversitesinden TÜBİTAK başarısı
Fuarda Rusya fırsatı
Yaşarlı akademisyen Ege'yi temsil ediyor
Danışmadan ekmek bile almıyoruz
Hayallerinin filmini çektiler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
Yeni nesil ekran teknolojileri
Hanımların ütüdeki yeni gücü piyasada
İzmirliler 4.5G ile tanıştı
Akıllı telefon sahipleri bunları bilmeli
Proje fabrikasına dönüştüler
Genç beyinlerden 'yeşil' başarı
Herkes "Kiwi" uygulamasını soruyor
Elmas Group Lojistik filosunu genişletiyor
DEÜ'de yüz yılın yatırımı
Bir ülke buna hazır değilse bedelini öder!
Google Translate Yeni Özellik
Samsung Galaxy A7 Geliyor
HTC One M9 Geliyor
Samsung Galaxy S5 Kullanıcılarına Müjde
Google Yine Birinci Oldu
Facebook'ta Bulunan Fotoğraflara Dikkat
Yeni IPHONE Yola Çıktı
Android Telefonlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler
En Hızlı İnternet Geliyor
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir