Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Özelleştirme İdaresine bağlanan Yatağan Termik Santrali ve kömür ocaklarında çalışan enerji ve maden işçilerini direniş çadırında ziyaret etti. Buradaki konuşmasında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştiren Atalay, “Kendilerini beyaz Türkler gibi anıyorlar. Sanki ayrıcalıklı, sanki babalarının paralarını veriyorlar” dedi.
Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay bu gün öğlen saatlerinde Yatağan’a gelerek Tes- İş ve Maden-iş Sendikalarını ziyaret etti. Beraberinde Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Türk-iş Genel Merkez yöneticileri ve İl Temsilcileri ile birlikte Yatağan Termik Santrali önünde 39 gün önce kurulan Özelleştirme karşıtı direniş çadırını ziyaret eden Atalay’ı enerji ve maden işçileri sloganlar ve alkışlarla karşıladı. Direniş çadırı önünde toplanan yaklaşık 500 işçiye konuşan Atalay, “Bu bölge Yatağan Termik Santrali ile anılıyor, nasıl Zonguldak denilince kömürden başka bir şey akla gelmiyorsa Yatağan da öyle anılıyor" dedi. Göreve gelir gelmez Zonguldak’a gidip madene indiğini belirten Ergün Atalay, "Sendikacı, siyasetçi oralara girip bir silkinmek durumunda. O alın terinin o emeğin o nasıl zor şartlarda olduğunu görmek durumunda" dedi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in oralara gidip görmesi gerektiğini belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sebebi şu bizim Maliye ile Hazine, tabirimi mazur görün onlar kendilerini beyaz Türkler gibi anıyorlar. Sanki ayrıcalıklı, sanki babalarının paralarını veriyorlar. Yani işçinin maaşından işçinin hak edişini verirken sanki canları çıkıyor. Böyle bir bakış var. Bu dün de vardı, bugün de devam ediyor. Çalışma meclisinde 15 gün evvel Ali Babacan’a 'Hiç inmeden madeni konuşursanız yanlış yaparsınız. Yatağan’ı görmeden burayı birilerine satmaya, birilerine pazarlamaya kalkarsanız bu yükün altında kalırsınız. Kul da sorar, Allah da sorar' dedim."
Daha önce bu bölgedeki kirliliğe değinen Atalay, "Çoluğu çocuğu bedel ödedi. Evini barkını arsalarını verdiler. Arıtma oldu, baca sistemi geldi, buraları kar eden kuruluşlar oldu. Şimdi, 'Gelin buraları birilerine verelim' diyorlar. Bu ülkede hiçbir özel sektör zarar eden hiçbir yeri almaz” diye konuştu. Atalay ve yanındakiler daha sonra Maden- İş Sendikası toplantı salonuna geçip, Yatağan Belediye Başkanı CHP'li Hasan Haşmet Işık, demokratik kitle örgütü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ve dernek oda temsilcilerinden oluşan yaklaşık 60 kişi ile bir araya gelerek özelleştirme süreci değerlendirdi.