28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP İl Başkanı: "Parti Böyle Yoluna Devam Edemez"



CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partiye ihanet edenleri disipline vereceklerini belirterek, “Sayılarının kaç olduğu hiç önemli değil. Partinin yüzde 50'si giderse de gider parti bu şekilde yoluna devam edemez” ifadelerini kullandı.

Ali Engin, Balçova Termal Tesisleri’nde partisinin ilçe başkanlarıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantının basına açık bölümünde Ali Engin şunları söyledi: “Seçim sonuçları hayırlı uğurlu olsun. Seçimde aylardır dağ köyünden kentin en merkezi yerine kadar ulaşan çalışan ilçe teşkilatımızı, kadın ve gençlik kolları üyelerimize gösterdikleri samimi çaba ve olağanüstü mücadeleden dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı, 30 ilçeden 22 ilçeyi CHP’li belediye başkanlarının yönetmesi için verdikleri yüzde 50 destek nedeniyle İzmirliler’e sunuyorum. Tarihin en coşkulu ve katılımı yüksek seçimin kampanya döneminde de vatandaşın ilgisi ve katılımı yüksekti. Bir siyasi partinin yaptığı en büyük en görkemli mitingi yaptık. Onun için de katılanları kutluyorum. Örgütümüze teşekkür ediyorum.”

“İZMİR’DE SANDIĞA KÜÇÜK DE OLSA GÖLGE DÜŞTÜ”

Engin, bazı ilçelerde seçim sonucuna itiraz etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını öne sürerek, seçime gölge düştüğünü öne sürdü, “Bazı ilçelerde seçim sonucuna itirazlarımızı yaptık ama maalesef teknolojik imkanlara rağmen halen ülkemizde sandık başkanlarının, seçim kurulu başkanlarının, müdürlerinin objektif olmadıklarını bilgileri gizlediklerini ve birçok yerde müdahalelerle iktidar lehine sonuç çıkardıklarını biliyoruz. Bu yönde ciddi kuşkularımız var. İzmir’de sandığa küçük de olsa gölge düştü” dedi

ELEŞTİRENLERE DİSİPLİN SOPASI

İl Başkanı Ali Engin, daha seçim bitmeden CHP’nin başarısız olduğunu söyleyip, istifa çağrısı yapan partililerin disipline verileceğini belirterek şunları söyledi:

“Seçim sonuçları yeni elimize geçti. Parti il yönetiminde sonuçları değerlendirdik. Bugün de ilçe başkanlarıyla değerlendireceğiz. Her demokratik kurum böyle yapar. Daha seçim sandığı açılmadan sözde partili bazı arkadaşlarımızın ki bunlar parti yöneticiliği de yapmış kişilerin 'bu bir seçim başarısızlığıdır’ demesi, itirazlarımız sürerken, ağlayan vatandaşlar umudunu yitirenler varken bu arkadaşların subjektif, bilgiye dayanmadan bu değerlendirmelerini esefle karşılıyorum.

Partide yeni bir siyaset dili ve kültürü oluşturmaya çalışıyoruz. Evrensel kurallarla siyaset biliminin içerdiği kuramlarla bunu tartışabiliriz. Daha ilk gece nasıl oluyor da bu derin analizler yapılıp hakaretler istifaya çağrılar yapılıyor? Bunu eski alışkanlık olarak görüyor bir dahaki seçimde bu tür alışkanlıkların tekrarlanmamasını bu alışkanlıkları terk etmeyen arkadaşların parti üyeliği dahil her şeyin gözden geçirileceğini ifade etmek istiyorum.”

“SONUÇTA BÜYÜKŞEHİR YASASI ETKİLİ OLDU”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 2014 yerel seçim sonuçlarını değerlendirmeden önce 2009 yerel seçim ve 2011 genel seçim sonuçlarını hatırlattı. Engin 2009 yılında AK Parti’nin yüzde 29.01, MHP’nin 9.68, CHP’nin 48.297 oy aldığını hatırlatarak, seçmenin oy verme tercihinde ekonomik koşulların birinci derecede etkili olduğunu 2008 krizinin ardından 2009 yılının ilk üç ayında eksi 14 büyüme ile girilen seçimde AK Parti’nin ülke genelinde yüzde 39 İzmir’de yüzde 29 ile en düşük oyu aldığını anlattı.

2011 genel seçimlerinde İzmir’de CHP’nin 43.81, AK Parti’nin yüzde 36.86, MHP’nin ise yüzde 11.22 oy aldığını hatırlatan Engin, seçim sonucunda Büyükşehir Yasası’nın etkili olduğunu ileri sürdü. Engin, şöyle konuştu:

“2011 seçimi yapıldı, milletvekilli adayları ve il başkanı vardı. O koşullarda yaptığımız seçimde 11 ilçede, içinde Bayraklı, Buca Karabağlar’da partimiz ikinci parti oldu. Son seçimde bu üç ilçede 11 bin ile 15 bin arası seçmenle öne geçtik. Bugün sadece üç ilçede büyükşehir oylarının gerisindeyiz. Torbalı, Kiraz ve Kemalpaşa’da. Kaybettiğimiz Kınık’ta Menderes’te, Ödemiş’te, Selçuk’ta Aliağa’da büyükşehir oylarında birinciyiz.

Parti hangi koşullarda seçime giriyor ona bakmalıyız. Beş yıl önceye dönersek AKP maç devam ederken oyunun kurallarını değiştirdi. Mersin, Antalya ve Ordu’yu niye kaybettik?

İzmir’de 30 ilçe ile seçime gittik. Kiraz’ın dağ köyündeki vatandaş hayatında ilk defa ilçe belediye başkanını ve büyükşehir belediye başkanına oy verdi. Bu yeni bir durum. Bu analizler yeni durumla değerlendirilmeli. Seçmen değişmiş, kurallar değişmiş, siz aymazlıkla 'neden bu olmadı’ diyorsunuz. Öyle bir seçim yok o geride kaldı. Eski parametrele seçime gidilseydi Ödemiş’i, Selçuk’u kazanıyorduk, elmalarla armutlar birbirine girdi.”

“İHANET YARIŞINA GİRDİLER”

İl Başkanı Engin, İzmir’deki seçim sonucunda CHP’den ayrılıp yarışa DSP’den girenlerin de etkili olduğunu partiye ihanet ettiklerini iddia etti.

Engin, “Bu seçim, son 20 yılda partimizin görmediği, tahminen AKP’nin de finanse ettiği teşvik ettiği, Genel Başkanı Ecevit isminin de unuttuğu, bir güvercin uçurma yarışına dönüştürüldü. Güvercini yeniden kanatlandırıp uçuracaklarmış. Bu isimler yüz milyarlarca para harcadılar. Bugüne kadar partilerine CHP’ye bir liralık katkıda bulunmayanlar CHP’ye seçim kaybettirmek için DSP’ye gidip 300 bin lira harcadı. CHP’ye kaybettirme yemini eden bu kişiler, seçime sadece CHP giriyormuş gibi diğer partileri eleştirmediler. Bunu ihanete dönüştürdüler.

Torbalı, Menderes, Kınık, Aliağa gibi ilçelerde bu arkadaşlarımızın yoğun iftira ve çabalarının sonucu kaybetmede en önemli etken oldular. Güzelbahçe’de Urla’da denediler ama başarılı olmadılar. Kırsalda MHP’nin bu kadar oy alacağını tahmin etmiyorduk. Bu İzmir için yeni bir durum.”

“KÖYLÜ İLK KEZ OY VERDİ”

Engin, 2011 seçim sonuçlarına göre AK Parti ve MHP oylarını düşürürken CHP’nin artırdığına dikkat çekerek, daha önce sadece muhtar seçimi için oy veren köylünün ilk kez ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanmasının sonuçta etkili olduğunu söyledi.

Engin, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Binali Yıldırım sanki başarılı olmuş gibi davul zurna ile karşılanıyor. 100 milyonluk seçim harcamasına, devlet desteğine rağmen 2011 yılında yüzde 36.86’lık oy aldılar, oyları 1.86 puan düştü. MHP 11.22’den yüzde 8’e geriledi. 3.22’lik düşüş var. CHP yüzde 43. 81’den yüzde 50’ye çıktı. Bunu hangi istatistikle yorumlayarak, 'İzmir’de CHP başarımız AKP başarılı’ diyeceksiniz. 60 yıl sonra Bayındır’da, 65 yıl sonra Tire’de seçim kazandık. Tarihe geçeceksiniz bununla onur duyuyorum. Bir müddet sonra Ödemiş ve Kınık’ın köylerinden de oy alacağız. Onlar da CHP’li belediyelerin kırsal kalkınmaya verdiği önemi görecekler. Çünkü daha ilk kez bu seçmen belediye seçiminde oy kullandı. Hiçbir şekilde onları suçlamıyoruz ancak bu gerçeğin bilinmesi lazım.”

İHANET AVI BAŞLAYACAK

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP’nin Selçuk’ta 16 oyla seçim kaybettiğini ancak CHP’li meclis üyelerinin belediye başkanından 800 oy fazla aldığını dile getirerek,

“Vatandaş meclis üyelerini çok seviyor, başarılı buluyor da ondan mı oy verdi? Meclis üyeliğinde CHP’ye oy verenler 'belediye başkanlığında AKP ya da MHP’ye verelim’ demedi. Kim yapıyor bunu? Bunları tanıyan, bilen, muhtemelen CHP üyeleri aileleriyle birlikte yapıyor. Kimlerin parti aleyhine çalıştığını, kimlerin başka partilerle işbirliği yaptığını, kimlerin il ve ilçe başkanının talimatlarını uymadığını biliyoruz. Bu sözde partililerin ilişkileri partiyle kesilecek.

Dünyada hiçbir parti yoluna böyle devam edemez. Bu arkadaşlarla yollarımızı ayıracağız. Önce içimizi temizleyeceğiz sonra yolumuzu temizleyeceğiz ve iktidar olacağız. Ben birçok eleştiriyi, affedici ve bu konuda gülüp geçebilen bir insanım. Ancak bu partiye yapılan bir ihanet olduğu için asla ve asla bunu affetmeyeceğiz. Bunu kin ve nefret duygularıyla söylemiyorum. Bu arkadaşlarla yola devam etmek istemiyoruz. 30 ilçede ihanet edenleri tespit edeceğiz. Bu tespitte ilçe başkanlarının görüşleri, sosyal medya paylaşımları, hatırlı partililerin beyanları önemli. Önce il yönetim kurulunda görüşüp bazılarını disiplin kuruluna bazılarını Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edeceğiz. Sayılarının kaç olduğu hiç önemli değil. Partinin yüzde 50 giderse de gider parti bu şekilde yoluna devam edemez.”

08 Nisan 2014
Etiket; ali engin chp, chp il izmir, chp izmir toplantı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir Büyükşehir Davası Sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Davasına Erteleme
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir