18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Bahri Okumus

GERÇEĞİN YARISI!

Türkiye’de futbol oyunu, “büyükler” denilen kulüpleri yönetenlerin eliyle yok ediliyor. Bu kulüplerin isimleri, başkanlarının, yöneticilerinin isimleri farklı olabilir ama yöntemlerinin birbirinden en küçük farkı yok.

Gerçeklikle bağdaşmayan transfer bütçeleriye, sırf taraftar kitlesinin gönlünü okşamak maksadına yönelik transferlerle, milyonlarca avro saçarak sezona başlanır...Bütün planlar mutlaka şampiyon olmak üzerine yapılır... Sonra kaçınılmaz olarak işler biraz raydan çıkınca, bir türlü bıkmadıkları o plak çalmaya başlar...

Onlar her şeyi en doğru şekilde yapmıştır ama şu federasyon, şu MHK, bu hakemler yok mu? Hatta yayıncı kuruluş, spor yazarları, tv yorumcuları... İşlerin yolunda gitmemesinin sebebi bunlardır.

İspatı mümkün olmayan ama aksinin ispatı da mümkün olmayan önermeler, iddialar en kullanışlısıdır. Çıkarsın TV kanallarına, teatral bir üslupla başlarsın sıralamaya... Nasıl olsa milyonlarlaca insan bu saçmalıklara inanmaya hazırdır.

Olup biten onlarca vakanın içinden ortaya attığın teoriye uygun olanları seçer, başlarsın kitleleri kışkırtmaya... Bilmezler ki gerçeğin yarısı, yalanın tamamıdır. "Yav doğru söylüyor adam" da dedirtirsin kendine. Bunun adı da kulübün haklarını savunmak olur.

İş artık öyle bir noktaya geldi ki “yazıklar olsun” “yere batsın” ve benzeri ifadelerin yer aldığı açıklamalar devre aralarında yapılıyor.

Oyun kuralları gereği bir oyuncusu daha ilk yarıda kırmızı kartla atılması gereken ve iki penaltı golüyle maçı kazanan takımın yöneticisi, maç sonunda “bizi sistemin dışına atıyorlar, hakkımızı helal etmiyoruz, yazıklar olsun” diye ezberden bir takım cümleler sıralıyor.

Niye sistemin dışına atıyorlar, kim atıyor? Bu önerme doğruysa madem... Neden daha 21. dakikada kuralı uygulayıp, oyuncunu atmaya cesaret edemedi hakem?

Bu soruların mantıklı bir cevabı olmadığı gibi, bu zatların tutarlı olmak gibi bir kaygısı da yok. Diğer yanda mevcut düzen içinde en fazla şampiyonluk kupası kazanan tarafta da durum farklı değil. En çok haksızlık onlara yapılıyor, üzerlerine kirli oyunlar oynanıyor vesaire vesaire...

Baş sorumlusu kulüp başkanları ve yöneticileri olan bu gergin atmosfer ve güvensizlik ortamı içinde, MHK Başkanının uygulamalarının ve hakem kararlarının değerlendirmesini yapmanın hiçbir anlamı yok.

Kırmızı kart çıkarmak üzereyken başına gelebilecekleri düşünüp, bundan vazgeçen hakemleri değil, bu garabete yok açan atmosferin sorumlulularını konuşmadıkça, Türkiye’de futbol oyunu gelişmek bir yana, hızla cazibesini yitirecek.

“Haksızlık yapılıyor, sistem bizi istemiyor” gibi teorilere itibar eden taraftar kitleleri de bu döngüden ikrah getirmek üzere.

“Biz herkes için adalet istiyoruz” sözünü slogana çevirenlerin gerçekte istediği “Rabbena hep bana” dır. Zira ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.

21 Mart 2023 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
BEYİN İĞFAL ŞEBEKELERİ!
İNSAN BU, ŞEKİLDEN ŞEKİLE GİRER YA!
GERÇEĞİN YARISI!
ONUN ADI ADALET DEĞİL!
"Eski"nin yeri...
TFF FARKINDA MI TUZ KOKUYOR
ACIKLI KOMEDİ!
LÜTUF İSTEMEK, KÜME DÜŞMEKTEN EVLA MI?
TEKNOLOJİ ÇAĞINDA TÜRKÇENİN SEYRİ
DİJİTAL FİLOZOFLAR!
BATI'NIN TEZEĞİNDE BONCUK ARAYANLAR
KURAL HATASI NE DEMEK?
Bayan "kadın" demek değildir!
Alaturka olamamak
Aziz Yıldırım'dan özür
Hakaret deyince siz ne anlıyorsunuz?
AA Genel Müdürü neden sessiz?
Galibiyet hasretini çıkarmak!
Ne...ne de...
Teşekkür yazısı
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir