2010 yılında kurduğu Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde öğrencilere bilim eğitimi veren Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’yle birlikte uluslararası katılımlı bir çalıştay düzenleyerek bilime desteğini sürdürüyor. “Yıldız Arkeolojisinin Kazı Alanları: Samanyolu’ndaki Dev Yıldızlar” isimli çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Sındır, daha aydınlık bir gelecek için eğitime ve bilime destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Bornova Belediyesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nün kuruluşunun 50. yılı etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi’yle birlikte, Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda “Dig Sites Of Stellar Archeology: Giant Stars In The Milk Way” (Yıldız Arkeolojisinin Kazı Alanları: Samanyolu’ndaki Dev Yıldızlar) isimli çalıştay düzenledi. Samanyolu Galaksisi’nde güneşten yüzlerce kat büyüklükteki dev yıldızların incelenmesine yönelik bilgilerin aktarıldığı konferansta uluslararası düzeyde bilgiler paylaşıldı. Çalıştay kapsamındaki bir toplantı da, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantılarda Samanyolu Galaksisi’nin evrimine ilişkin çalışmalar üzerinde duruldu.
Beş ayrı kıtadan konusunda uzman bilim insanlarının katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bilime ve eğitime yaptıkları katkıları anlattı. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gençlere bilim eğitimi verdiklerini anlatan Başkan Sındır, Merkez’deki konferans salonuna Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nün kurucusu olan Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak’ın ismini verdiklerini hatırlattı. Sındır, çocukların teleskoplarla uzayı, mikroskoplarla hücrenin yapı taşlarını inceleyebildiği, fizik ve kimya deneyleri yapıp bilim tarihi ve felsefesini özel mekanlarda öğrendiklerini Merkez’de yetişen çocukların bilime olan meraklarının arttığını söyledi.