Önyargıyı Anlatan Filmle Avrupadan Ödül Aldılar |
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından düzenlenen AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması televizyon dalında birinci olan Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, yarışmanın ödülü olan Brüksel-Atina seyahatini gerçekleştirdiler. Seyahat kapsamında yapılan resmi ziyaretlerde ekibin ‘Unity’ ismini verdikleri proje komisyon çalışanları ve büyükelçilikler tarafından övgü aldı.
ULUSLARARASI BAŞARILAR KISA FİLM OLDU AB ülkeleri ile Türkiye arasındaki karşılıklı önyargıları ve bilgi eksikliğini gidermek için genç iletişimcilerin yaratıcılığından faydalanılmasını amaçlayan yarışmaya, Türkiye genelindeki 35 üniversiteden öğrenciler katıldı. Altı kategoride yarışan öğrenciler, eserleriyle Türkiye'de AB'ye katılım sürecinde kadın ve çevre alanlarında yürütülen çalışmalar ile Türkiye'nin üyeliğinin AB'ye kazandıracaklarını kendi bakış açılarıyla anlattılar. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Naz Sütçü, Recep Susem ve Evren Babayiğit ise Unity (Birlik) ismini verdikleri ve Türkiye’nin uluslararası arenadaki başarılarını ele aldıkları kısa filmle televizyon dalında birincilik ödülüne layık görüldü.
RESMİ ZİYARETLERDE BULUNDULAR Birincilik ödülü olan Brüksel-Atina seyahatini gerçekleştiren Yaşarlı öğrenciler ilk olarak Brüksel’de resmi ziyaretlerde bulundular. AB komisyon binasının ardından parlamentoda yetkililer ile bir araya gelen genç yetenekler, Türkiye-AB iletişim süreçlerinin görüşüldüğü iletişim toplantısına katıldılar. Seyahatin ikinci durağı ise AB dönem başkanı ülke olan Yunanistan’ın Atina şehri oldu. Ekip, Atina’daki Türkiye Büyükelçiliği ziyaretinin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantılara katıldı.
ÖDÜLLÜ KISA FİLMDE NELER YER ALDI Projenin koordinatörlüğünü yapan Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazlı Bayram ödül alan kısa film hakkında şu bilgileri verdi: “Öğrencilerimiz, herkesin bildiği bir oyun olan Jenga tahtaları ile Türkiye’nin uluslararası arenadaki başarılarını anlattı. Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’daki ödülü, Orhan Pamuk’un edebiyat Nobel’i, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanması, Sertab Erener’in Eurovision birinciliği gibi birçok başarıyı Jenga ile anlattılar. Bu projeyle zaten Avrupa’nın tam da içinde olduğumuzu vurgulayarak ‘Hala birlikte değil miyiz’ sorusunu sordular, Türkiye'nin üyeliğinin AB'ye kazandıracaklarını kendi bakış açılarıyla aktardılar. Bu ödül, fakültemizin başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.”
|