DEÜ Tıp'ın 37. yıl gururu

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 37. kuruluş yıldönümü, İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda yapılan törenle kutlandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, üniversite ve DEÜ Hastanesi üst yönetimi, kuruma geçmişte hizmet veren akademisyenler, akademik ve idari personel ile sağlık çalışanları katıldı.

15 ve 30. Yılını dolduranlara plaket

1 Mart 1978’de kurulan fakültenin dünden bugüne gelişiminin özetlendiği kutlama gününde, 15 ve 30. Yılını dolduran akademik ve idari personele teşekkür plaketi verildi. Bu özel günün onuruna, uluslararası başarıları ile tanınan ünlü piyanist ve orkestra şefi İbrahim Yazıcı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Şeniz Duru da “Dört El Piyano Konseri” verdi. Birbirinden güzel eserler sunan sanatçılara Rektör Füzün ve Dekan Canda çiçek vererek teşekkür etti. 

Rektör Füzün konuşmasında, “Sözlerime, bugüne kadar emeği geçenlere teşekkkürlerimi sunarak ve rahmete kavuşmuş olanları yad ederek başlamak istiyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak 1982’de kurulduk. Bununla övünüyoruz ama üniversitemizin bazı kurumları var ki üniversitenin tarihinden de eski. Bunlardan birisi Tıp Fakültemiz. 1 Mart 1978’de kuruldu. Çok zahmetli bir süreçten sonra bugünlere geldik. Geldiğimiz nokta itibarıyla ne durumdayız diye baktığımızda; çok iyiyiz demek de, kötüyüz demek de mümkün. Hepinizin bildiği gibi muhteşem bir hastaneye, çok iyi hekim ve çok deneyimli çalışan kadrosuna sahibiz. Türkiye’nin göz bebeğiyiz. Ama gelişen koşullar içinde hastanemizin borçları büyüyor. Biz yine de önümüze bakıyoruz ve bulunduğumuz olumsuz koşullara rağmen, övünülebilir düzeyde kaliteli hizmet vermeye devam ediyoruz ve bunu da sürdüreceğiz. Üniversitemizin 6 temel özelliğinden birisi hastanesi. Bir diğeri, üniversitemiz mensuplarına çok düşkündür. Dokuz Eylül Üniversitesi, ARGE’ye çok önem verir, geleceğin orada olduğunu görür. Dokuz Eylül Üniversitesi, kadın çalışmaları ve kadın hakları ile ilgili aktivitelere çok önem verir. Dokuz Eylül Üniversitesi, sanata önem verir, sanatçı bir üniversitedir. Dokuz Eylül Üniversitesi, denizci bir üniversitedir ve inanıyorum ki önümüzdeki günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi sanayici bir üniversitedir diyeceğiz, onun da çalışmalarını yapıyoruz. Tıp Fakültesi olarak dimdik ayaktayız, bunun olmazsa olmazı hastane ile beraber daha ileriye gitmek için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kuruluş sürecinde yer alan isimler katıldı  

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün aramızda üniversitemizin ilk Rektörü Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı’nın değerli oğlu Ahmet Yiğitbaşı ve o dönemden fakültemizin ilk Genel Sekreteri Hasan Ali Türkaslan da var. Kuruluşa çok önem veriyoruz. Çünkü bugünlere hiç kolay gelinmedi. Fakültemiz ilk kurulduğunda sıfır bütçe ile yola çıkıldı. İnanç, karar ve memleket sevgisi ile zorlukların üstesinden gelindi. Bundan sonra çok daha ileriye gideceğiz. İçinde bulunduğumuz dönem, yeniden yapılanma ve gelişme ve onarım dönemi. Deneyimli hocaların ışığında genç ekip bu işi sırtlıyor. Tüm personelimizin büyük özverileri oldu. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, nice yıllar diliyorum.”