Mübadil lezzetler

İzmir Ekonomili kadın şefler, Alaçatı’da yerel lezzetleri uluslararası tatlarla buluşturuyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Seçil Moler ve Ece Fenerci, Ege Mutfağını aldıkları eğitim doğrultusunda zenginleştirerek konuklarına sunuyor.

Moler ve Fenerci, Mübadil yemekleri arasında yer alan “Bamyalı Levrek”, “Tahin Soslu Kalamar”, “Çapalı Ciğer”, “Lavantalı Sütlaç”, “Ahtapot Tandır” gibi lezzetleri dünya mutfağıyla Langaza Restoran’da birleştiriyor.

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden 2014 yılında 1.’likle mezun olan Şef Seçil Moler, mutfağı iki kadın şef olarak yönettiklerini belirterek, “Misafirlerimiz mutfağımızın iki kadın şefin yönetiminde olduğunu görünce hem şaşırıyor hem de mutlu oluyorlar. Üniversitemiz Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde aldığımız uluslararası standartlardaki eğitimle birlikte yerel tatlara yenilikler katıyoruz. Konuklarımıza, özellikle Girit ve Mübadil mutfağını sunuyoruz. Okullu şefler olarak Fransız, İtalyan gibi farklı dünya mutfaklarıyla yerel lezzetlerimizi birleştiriyoruz” dedi.

Yerel ürünleri kullandıklarını, mutfak alışverişini pazardan kendilerinin yaptığını aktaran Moler, Alaçatı’da farklı bir lezzetler serisi sunduklarını söyledi.

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu 2. Şef Ece Fenerci de, hedeflerinin dişi bir restoran oluşturmak olduğunu ve bunu başardıklarını kaydetti. İki kadın şef olmalarının çok olumlu karşılandığını anlatan Fenerci, yerel lezzetlere yorum getirdikleri için beğenildiklerini ifade etti.