İzmir'e yeni spor lisesi açılacak

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yeni eğitim öğretim döneminde 1 ya da 2 spor lisesinin daha açılabilmesi için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Yahşi, "Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimleri için eğitimciler olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Öğrencilerimize spor yaptırma hatta onların lisanslı sporcular olması için biz İzmir Millî Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü çalışmaya yapmaya hazırız" dedi.

Ayrancılar İmam Hatip Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ali Kalyoncu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'yi ziyaret etti.

Spor hayatına spor yapan öğretmenlerini görerek başladığını da belirten Ali Kalyoncu, şimdiye kadar 200 madalya kazandı.

Kalyoncu, 2014 yılında Romanya'da düzenlenen Jujitsu U15 Dünya Şampiyonasında Dünya 4'ncüsü oldu. Kabulde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Okul Müdürü Tuba Akın Kara ve milli sporcu Ali Kalyoncu’nun babası Cesur Kalyoncu da hazır bulundular.

Boks, tekvando, kickbox, wushu, jujitsu, Muay Thai branşlşarında birçok madalya kazanan Ali Kalyoncu’nun babası Cesur Kalyoncu “Oğlumun spor hayatına her zaman destek olacağız. Tüm maçlarında yanında oluyorum” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin sadece akademik değil sportif başarılara da gösterdiği hassasiyetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kalyoncu kendilerini kabul eden milli eğitim müdürüne teşekkür etti.

Ali Kalyoncu hedefinin Dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi. Akademik başarılarının yanına sportif başarılarını ekleyen Ali Kalyoncu “Profesyonel spor hayatımın yanında beden öğretmenliği yapmak istiyorum. Genç arkadaşlarımın zararlı alışkanlıkları değil sporsa, sanatta veya okulda başarılı olmaları için elimden geleni yapacağım” dedi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kalyoncu'dan arkadaşlarını spora teşvik etmesini istedi.