Ağız kokusunu önlemenin kolayı var

Sarımsaktan, soğandan uzak durmak her gün diş fırçalamak ağık kokusunu engellemeye yetmeyebilir. Çok fazla kükürtlü yemek tüketmek, sigara ve alkol içmek, ağız mikrobiyomu, dişeti hastalığı, diş çürükleri, stres ve endişe ağız kokusunun başlıca sebepleri.

Derhal nefesten kurtulmanız gerekiyorsa ve yanında diş fırçası veya sakız yoksa, kokuyu azaltmanın bazı etkili yolları var.

Ağzımızdaki bakteriler kötü gaz ve tükürüğü salgılar. Bunun için ağzınızı daha çok nemlendirmelisiniz.

Ağzınızın kurumasına izin vermeyin. Her fırsatta bir bardak su için.

Nane, maydanoz veya fesleğen gibi otlar çiğneyin Evden ayrılırken yanınıza elma almayı ihmal etmeyin. Elma ağızda kötü koku nötralize eden okside polifenoller içerir.

Ayrıca diş sağlığı için de son derece önemli bir besin kaynağıdır. Limon emebilirsiniz Limonun koku üreten bakterileri öldürme özelliği vardır.

Sadece bir dilim limonu emebilir ya da onu bir bardak suya karıştırabilirsiniz. Özellikle sarımsak ya da soğan yedikten sonra çok etkilidir.

Ağız boşluğunda bulunan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü nefes kokusuna neden olur. Bu aşamada kahve çiğnemek sülfür bileşenlerini ortadan kaldıracaktır.

Kahve çekirdeği çiğnemek istemiyorsanız bunun yerine Türk kahvesi de içebilirsiniz. mynet