İZVAK'tan üçüncü zirve

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Danışma Kurulu 2019 yılı toplantısını İzmir Ticaret Odası’nda geniş bir katılımla yaptı. İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten’in 2019 Yılı Faaliyet Raporu sunumunun ardından, futbolda 2020-2021 sezonunun “Adnan Süvari Sezonu” olarak anılması ve İZVAK tarafından hazırlanan “İzmir’in 10 yıllık Spor Master Planı" nın en önemli başlıklarından biri olan “İzmir’de Spor Turizminin ve Spor Ekonomisinin Geliştirilmesi” konusu masaya yatırıldı.

Göztepe Kulübü ve Türkiye Kulüpler Birliği Başkanı Başkanı Mehmet Sepil’ın başkanlığını yaptığı toplantıda; Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Truristik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, UEFA Gözlemcisi Erol Ersoy, Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Buca FK Başkanı Cihan Aktaş, İzmirspor Başkanı Emin İşletir, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, TFF İzmir Bölge Müdürü Hamdi Kutval, TÜRFAD Başkanı Bahri Vreskala, İZVAK’ın Danışma Kurulu Üyeleri ve gazete temsilcileri yer aldı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise gönderdikleri yazılı mesajlarla başarı dilediler.

ERTEN : SONUÇ VE HEDEF ODAKLI OLARAK BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'e ev sahipliği ve destekleri için teşekkür ederek sözlerine başlayan İZVAK Başkanı Ali Erten, “Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'i,Türkiye Kulüpler Birliği Başkanlığı’na seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. İzmir'in bu sayede, Türkiye Futbol Federasyonu'nda lobi açısından etkin bir rol alacağını düşünüyorum. Ortalama 100 yaşına sahip kulüplerimiz, şehrimizin en önemli markaları ve aynı zamanda bizlere emanet edilmiş kent miraslarıdır. Onları korumak ve geliştirerek bizden sonraki nesillere taşıma sorumluluğumuz var. Stat inşaatları konusunda epeyce bir yol alındı. Destek ve emek veren tüm yöneticilerimize, Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, Esnaf Birliklerimiz başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimize, değerli siyasi temsilcilerimize, Sayın Spor Bakanımıza ve tüm bakanlık yetkililerimize İzmir ve Kulüplerimiz adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca 2020-2021 sezonunun “Adnan Süvari Sezonu” olarak isimlendirilmesi konusunda çalışıyoruz. Bu konuya tüm İzmir kulüpleri destek veriyor” diye konuştu.

İzmir'in öne çıkan kimlikleri yanına mutlaka "Spor Kenti" kimliğinin de eklenmesini hedeflediklerini belirten Erten," İzmir'in, dünyada hızla gelişen spor ekonomisinden ve spor turizminden daha fazla pay alması ve bu konuda hedefe ulaşabilmesi için, sonuç ve hedef odaklı olarak hep birlikte çalışmalıyız. Bunun için önemli imkanlarımız ve fırsatlarımız var" ifadelerini kullandı.

SEPİL: YETER Kİ EL ELE VERELİM

İZVAK'ın son yıllarda İzmir adına önemli işler yaptığını, statlar konusunda ise büyük işler başardıklarını söyleyen Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, “İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı var. Hep birlikte daha iyiye ulaşmak için valimizden, emniyetimize, belediye başkanımızdan kulüplerimize kadar ilk kez el ele verdik. Kulüp başkanları olarak sık sık bir araya geliyoruz. Bu konuda bir iklim değişikliği yaşanıyor. Çok daha güzel çalışmalar yapacağız. Bana göre İzmir, her açıdan Barcelona veya Londra ile yarışabilecek güçte. Yeter ki isteyelim, el ele verelim ve İZVAK önderliğinde pozitif yönde düşünelim ve hareket edelim” diye konuştu.

İŞLER: İZMİR’DE SPOR TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ŞARTLAR ÇOK UYGUN

“Antalya Örneği üzerinden İzmir’de Spor Turizmi ve Spor Ekonomisinin Geliştirilmesi” başlığıyla bir sunum yapan TÜROFED Başkan Vekili ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Dünya'da 1,4 milyar gezen turist var. Dünya turizminin yüzde 10’unu spor turizmi oluşturuyor. İzmir bu konuda çok öenmli avantajlara sahip. Ulaşım, çevre, kültür, tarih, spor kulüplerimiz ve spor kültürü en önemli avantajlarımız. İzmir’e 2018 yılında bir milyon turist geldi. Bunu 5 yılda 5 milyona çıkartabiliriz. İzmir’i 5 yılda Türkiye’de spor turizminin merkezi yapabiliriz. Bunun için bir yıldır İZVAK’la çalışmalar yürütüyoruz. İzmir’in tesis konusunda eksikleri olabilir; ancak iyi olan yönlerimizi öne çıkarıp, tanıtım ve pazarlamayla bunu aşabiliriz. Antalya'nın 25 yılda yaptıklarını iyi analiz ederek İzmir'i kısa sürede atağa kalkmasını sağlayabiliriz” yorumu yaptı.