GELİŞİM KOLEJİNE YAKIŞTI

YARIŞMACI ve yetiştirici kimliğiyle Türk basketbolunda çok özel bir yere sahip olan Gelişim Koleji, bir ilke daha imza atarak Esra Şencebe’yi A Takım Asistan koçu yaptı.

Böylelikle ülkemizde ilk kez bir deplasmanlı liglerde erkek basketbol takımında kadın antrenör görev almış oldu. Başantrenör Cem Akdağ’ın yardımcılığına getirilen Esra Şencebe, A Milli ve Üniversite Milli Takımımız’da başarıyla forma giydi.

Basketbol kariyerine Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde başlayan Şencebe, 14 sezon boyunca Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’da oynadı. Basketbol geçmişinde Erdemirspor, İstanbul Üniversitesi, TED Kayseri Koleji de bulunan Şencebe, kariyeri boyunca uluslararası arenada birer kez Euroleague ve Eurocup şampiyonluğu yaşadı.

5 Lig, 6 Cumhurbaşkanlığı ve 5 Türkiye şampiyonluğu da bulunan Esra Şencebe, son olarak U16 Yıldız Kız Milli Takımı’nda menajerlik yapıyordu. Gelişim Koleji ailesine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten genç antrenör, “Gelişim Koleji, Türk basketbolunda her zaman farklı bir yere sahip oldu. Şu anda yine bir ilki, birlikte başarmak üzere yola çıktık. Uzun soluklu ve öncü bir projenin parçası olmaktan gururluyum” dedi.